Gacko oživjelo uspomenu na junaka iz Kljeuta – Radenka Sića Simunovića

Gacko oživjelo uspomenu na junaka iz Kljeuta – Radenka Sića Simunovića

Prepuna sala Doma kulture još jednom je odala počast srpskom junaku Radenku Simunoviću Siću iz gatačkog sela Dražljeva, iz zaseoka Kljeuta.

17. jun je dan kada je u stradalničkom Dražljevu oživljena rana stradanja, dan kada je iz zagrljaja majke Božidarke, supruge Milene, sina Radana i ćerke Milice zauvijek zla sudbina uzela Radenka i odvela pravo u besmrtnost. 29 godina imao je ovaj junak kad je na mostarskom ratištu položio svoj život na braniku otadžbine.Na lik i djelo Sića, kako su ga od mila zvali, juče su se još jednom podsjetili Gačani, ali i prijatelji iz ostalih opština Hercegovine i rodne mu grude Pive.

Iz pera epsko-lirskog pjesnika Nikole M. Nikčevića napisani su divni stihovi koji su kvasili suzama strune gusala narodnog guslara Slavka Goranovića i sina mu Vasilija. Prisutne su pozdravili i zahvalili im se predstavnik Boračke organizacije Gacko Radoš Vuković, nevesinjske Siniša Šipovac i u ime porodice sin Radan. Pomiješana su bila osjećanja svih prisutnih, od ponosa do suza, a ovo je bio još jedan dokaz da Gacko poštuje svoje junake i dok je Gacka sjećanje na njih neće izblijediti.

Kroz Staru Hercegovinu

CATEGORIES
Share This