Do kraja mjeseca počinje izgradnja bolnice

Do kraja mjeseca počinje izgradnja bolnice

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje da će do kraja marta početi izgradnja Bolnice u Trebinju.

Višković je naveo da će u narednim danima biti izdate građevinske dozvole za pripremne radove i očekuje da će do kraja marta početi gradnja tog objekta za koji je rekao da je jedan od najvećih investicija u ovom dijelu Srpske.

“Ovaj projekat ide svojim tokom, prošli mjesec smo uplatili prvu ratu za izgradnju bolnice u Trebinju i svaki mjesec ćemo isplaćivati rate, kako je ugovorom predviđeno”, rekao je Višković novinarima nakon sastanka sa predstavnicima gradske vlasti u Trebinju kojem je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Prema njegovim riječima, Bolnica u Trebinju je jedan od najvećih objekata koji se gradi i poslije Kliničkog centra u Banjaluci i najveća investicija u zdravstveni sektor.

Premijer Srpske je rekao da su u proteklom periodu uložena značajna sredstva u putnu infrastrukturu, što će se raditi i u budućnosti.

“Želimo da rješavamo ne samo obilaznice oko grada nego i da na kvalitetan način pokušamo rješiti izlaz iz Hercegovine prema ostatku Srpske, pogotvu prema Foči i dalje prema Srbiji, Birču, Podrinju”, pojasnio je Višković.

Višković je dodao da aerodrom u Trebinju nije ništa manje značajan investicioni projekat koji omogućava dalji razvoj grada i ovog dijela Srpske.

“Sada je u fazi izdavanja dozvola, ekološke dozvole gdje je Hrvatska, koristeći Međunardone konvencije o zaštiti zdravlja i životne sredine iskoristila pravo da da određene primjedbe na ekološku dozvolu. One će vrlo brzo da dođu na razmatranje u Srpsku i mi ćemo tada, sa investitorom, da damo odgovore na ta pitanja”, naveo je Višković.

Višković je rekao da su danas, pored izgradnje kongresnog centra, razgovarali o tome da se učine napori sa nivoa Republike i pokuša naći ozbiljan investitor koji bi sagradio hotel sa pet zvjezdica jer smatra da će da doprinese razvoju. Srna

CATEGORIES
Share This