„SLAVIMO NUŠIĆA“ Narodno pozorište RS na turneji po Srbiji

„SLAVIMO NUŠIĆA“ Narodno pozorište RS na turneji po Srbiji

Glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske odigraće danas u Beogradu predstavu „Sumnjivo lice“ po tekstu Branislava Nušića, a u režiji Ivana Plazibata, čime započinje višednevnu turneju po Srbiji.

“Sumnjivo lice” jedna je od predstava koje će biti izvedene u okviru programa pod nazivom “Slavimo Nušića” povodom 160 godina od rođenja ovog srpskog pisca, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Sutra Narodno pozorište učestvuje na 33. “Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru sa predstavom “Švabica” po motivima pripovijetke Laze Lazarevića, a u dramatizaciji i režiji Dušana Petrovića.

Iz Narodnog pozorišta su naveli da je ova predstava premijerno izvedena 18. oktobra.

U okviru Festivala “Naši dani” Narodno pozorište RS izvešće dvije predstave u Beogradskom dramskom pozorištu

U petak, 25. oktobra, biće izvedena predstava “Mali ratovi i kabine Zare”, autorke Vide Davidović, u režiji Ivice Buljana, a u subotu, 26. oktobra, predstavu “Švabica”.

Na Festivalu klasike “Vršačka pozorišna jesen”, koji će biti održan od 25. do 30. oktobra u Narodnom pozorištu “Sterija”, učestvovaće predstava “Urnebesna tragedija”, Dušana Kovačevića, u režiji nedavno preminulog reditelja Jagoša Markovića, koprodukcioni projekat Narodnog pozorišta RS i Narodnog pozorišta u Beogradu.

Agencije

CATEGORIES
Share This