Sedam godina od smrti glumca Marinka Madžgalja

Sedam godina od smrti glumca Marinka Madžgalja

U našim srcima, na našim scenama i dalje ogromna praznina i tuga, ali i neizbrisivo sjećanje, riječi su kojima se beogradsko Pozorište Atelje 212 danas oglasilo povodom obilježavanja sedam godina od smrti Marinka Madžgalja.

Pozorišni, filmski i televizijski glumac preminuo je 26. marta 2016. u Beogradu, u 38. godini, poslije teške bolesti.

Rođen je 1978. u Kotoru. Diplomirao je glumu u klasi prof. Gordane Marković na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Od 2012. godine je bio stalni član Pozorišta Atelje 212, ali je značajne uloge ostvario i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Bitef teatru, Pozorištu Slavija, Dadovu, UK „Vuk Karadzić“, prenosi RTS.

Popularnost je stekao u serijama „Crni Gruja“ i „Ranjeni orao“. Glumio je i u serijama „Greh njene majke“, „Moj rođak sa sela“, „Lisice“ i drugim.

Imao je zapaženu ulogu u filmovima „Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi“ i „Crni Gruja i kamen mudrosti“.

U Ateljeu 212 nastupao je u predstavama „Sedam i po“, „Zbogom SFRJ“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“, „Avgust u okrugu Osejdz“, „Kazimir i Karolina“. U JDP-u glumio je u „Hamletu“ i „Šinama“.

Nastupao je i u „Hasanaginici“ u Narodnom pozorištu i u „Doručku kod Tifanija“ u Madlenijanumu.

Bio je i član grupe Flamingosi sa kojom je osvojio prvo mjesto na takmičenju Beovizija 2006. godine, a činio ju je sa Ognjenom Amidžićem.

Nakon Marinkove smrti, Amidžić je objavio dvije njegove posljednje pjesme – „Bože“ i „Za sve sam kriv“ (Flamingosi).

(RTS) Foto: Arhiva

CATEGORIES
Share This