„OVO JE DOKUMENTARAC GODINE“ Netfliks šokirao publiku pričom o majci koja godinama traži izgubljenu kćerku

„OVO JE DOKUMENTARAC GODINE“ Netfliks šokirao publiku pričom o majci koja godinama traži izgubljenu kćerku

Gledaoci Netfliksa ostali su u potpunom šoku nakon što su gledali „Into the Fire: The Lost Daughter“, priču o majci koja pokušava da sazna sudbinu svoje nestale kćerke.

Dokumentarac iz dva dijela “Into the Fire: The Lost Daughter” prati upornu majku koja razotkriva složenu misteriju oko nestanka kćerke koju je dala na usvajanje 1989. godine.

Nakon porođaja sa samo 16 godina 1974. godine, Keti Terkanijan su savjetovali da svoju kćerku Aleksis Bedžer da na usvajanje. Pristala je na “zatvoreno” usvajanje i nikada joj nije rečeno ko su usvojitelji.

Njena kćerka koja je od tada dobila novo ime – Ondrija Bouman – nestala je iz svog doma u Mičigenu kada je imala 14 godina. U vrijeme Ondrijinog nestanka, njen usvojitelj Denis Bouman rekao je policiji da je pobjegla. Sve ovo se dešava nedugo nakon što ga je optužila za zlostavljanje.

Prošla je 21 godina kako je Keti saznala da je dijete nestalo, a zatim je krenula da sazna šta joj se dogodilo. Ali godinama kasnije, dok je Keti vršila sopstvenu istragu, pojavili su se poražavajući detalji o navodima o fizičkom i seksualnom zlostavljanju kojima je njena kćerka bila izložena kao dijete.

 

Takođe je otkrila da Bouman ima kriminalnu istoriju, uključujući nekoliko krivičnih djela protiv žena. Keti je 2010. započela svoju decenijsku potragu za odgovorima, ubijeđena da je Bouman ubio svoju usvojenu kćerku, a njena potraga za pravdom je tema ovog zadivljujućeg dokumentarca.

Mnogi gledaoci su podijelili šok kada su gledali kako se priča odvija.

“Into the Fire: The Lost Daughter” na Netfliksu je srceparajuće i uništava me”, “Ovo je najbolji Netfliks true crime dokumentarac ove godine”, “Jedan od najluđih dokumentaraca koje sam ikada gledao na Netfliksu”, pisali su mnogi, dok su drugi rekli da su “razbjesnili” zbog “tužnog i bolesnog” zločina.

Blic

CATEGORIES
Share This