Do sljedeće godine: Kevin Kostner zatvara ovogodišnji Venecijanski filmski festival, a ovo su NAJZAPAŽENIJI FILMOVI

Do sljedeće godine: Kevin Kostner zatvara ovogodišnji Venecijanski filmski festival, a ovo su NAJZAPAŽENIJI FILMOVI

Večeras se zatvara 81. Filmski festival u Veneciji, svjetskom premijerom filma „Horizont: Američka saga — Poglavlje 2“ Kevina Kostnera i ceremonijom dodjele nagrada.

Kevin Kostner vraća se sa drugim dijelom trilogije nakon što je prvi dio doživio potpuni finansijski i kritički fijasko.

Večeras će se dodijeliti i nagrade za najbolja ostvarenja a na čelu žirija nalazi se glumica Izabel Iper, a za glavnu nagradu takmiči se 21 međunarodni film, piše AP.

Ovo su najzapaženiji filmovi

Filmovi koji na ovogodišnjem festivalu mogu da se nađu u konkurenciji za glavnu nagradu uključuju “Joker: Folie a Deux” Toda Filipsa, gdje glavne uloge tumače Hoakin Finiks i Lejdi Gaga, “Marija”, sa Anđelom Džoli u glavnoj ulozi slavnog soprana Marije Kalas i triler ”Bejbigrl” u kojem se Nikol Kidman upliće u komplikovanu i vrelu aferu sa stažistom.

Među zapaženim filmovima nalaze se i adaptacija knjige ”Kvir” Luke Guadanjina, sa Danijelom Krejgom u glavnoj ulozi, “Brutalista”, u kom Edrijen Brodi tumači Jevrejina koji gradi nov život nakon Holokausta, a u ”Susjednoj sobi” Pedra Almodovara u glavnim ulogama našle su se Džulijen Mor i Tilda Svinton.

Pored navedenih glumaca, na Filmskom festivalu u Veneciji se nalaze i zvijezde Džordž Kluni, Bred Pit, Majkl Kiton, Vinona Rajder, Itan Hok i Sigurni Viver.

Agencije

CATEGORIES
Share This