“Bračne vode” smo obožavali: Kako danas izgledaju članovi porodice Bundy?

“Bračne vode” smo obožavali: Kako danas izgledaju članovi porodice Bundy?

Mnogima uvodna špica još zvoni u glavi kad se spomene serija “Bračne vode”. Jedna je od onih koje se decenijama mogu reprizirati na malim ekranima, a da gledaocima ipak još uvijek uspijevaju izmamiti osmijeh na lice.

 

Malo je poznato to da je slavni glumac Roger Moore, bivši James Bond, više puta priznao da je veliki fan “Bračnih voda”. Preminuli reditelj serije Boris Sagal, ujedno otac Peggy u stvarnom životu, bio je njegov blizak prijatelj.

Al, Peggy, Kelly, Bud i njihov pas Buck članovi su jedne od najpoznatijih televizijskih porodica svih vremena, a američku publiku ispred malih ekrana zabavljali su skoro deset godina. S emitovanjem je serija “Bračne vode” započela 5. travnja 1987. godine, a snimljeno je urnebesnih 11 sezona sa ukupno 262 epizode.

Prisjetili smo se omiljenih likova

U brojnim epizodama pojavljivali su se stvarni prijatelji i članovi porodice glumačke ekipe. Catherine Rusoff, supruga Eda O’Neilla, pojavila se dvaput, kao i mama Christine Applegate. Joey Sagal, Kateyin brat, može se vidjeti u nekoliko nastavaka. Inače, O’Neill je jedini glumac koji je glumio u svih 260 epizoda.

Disfunkcionalna porodica dobila je prezime po profesionalnom rvaču King Kong Bundyju, a ne po serijskom ubojici Tedu Bundyju. Rvač po kojem su dobili prezime pojavio se u dvije epizode. U jednoj od epizoda pojavio se i bivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije Vlade Divac, i to 1993. godine u epizodi “A Tisket, a Tasket, Can Peg Make a Basket”? Igrao je sebe, košarkaša kojeg je pokušala “smuvati” Kelly Bundy.

Šta se dešavalo s omiljenim glavnim junacima nakon prestanka emitovanja “Bračnih voda”?

Brojnu publiku nasmijavao je ulogom vječno namrgođenog prodavača cipela Ala Bundyja, koji je prezirao svoj posao, a nije se puno bolje ni osjećao kod kuće. Alova najdraža zanimacija bilo je gledanje utakmica na TV-u, prisjećanje na svoje “uspješne” sportske dane i ispijanje piva, a punih trinaest godina nasmijavao je mnogobrojne gledaoce u kultnoj seriji. Ta mu je uloga obilježila karijeru i za nju je dvaput nominovan za Zlatni globus. Premda se nakon “Bračnih voda” pojavio u brojnim ulogama, njegova je karijera zamrla, a veliki povratak na male ekrane doživio je ulogom u seriji “Moderna porodica”.

Katey Sagal

Foto: Agencije

Glumicu mnogi i danas prepoznaju kao crvenokosu Peg Bundy, suprugu mrzovoljnog Ala Bundyja. Zahvaljujući toj ulozi zaradila je pravo bogatstvo te dobila tri nominacije za prestižni Zlatni globus i dvije za Američku komičarsku nagradu.

Poslije se pojavljivala u brojnim filmovima i serijama poput “Sinova anarhije” (glumila je Gemmu Teller Morrow), ali nikada više nije ostvarila tako veliku ulogu. Katey Sagal je od “Bračnih voda” potpuno promijenila imidž. Uske je haljinice zamijenila širokim vestama i košuljama, a kosa joj je tamnosmeđa. Vodila je poprilično buran ljubavni život i tri puta se udavala. Prošle godine dobila je zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih.

Ed O’Neill

Foto: Agencije

Glumio je Buda Bundyja, vječno u ljubavnim jadima i svađama sa starijom sestrom Kelly. Nakon “Bračnih voda” ostvario je 150 uloga.

David Faustino

Foto: Agencije

Osim u glumi, oprobao u muzičkim vodama kao reper, a vlasnik je i noćnog kluba te restorana u Los Angelesu. David Faustino se dva puta ženio, prvi brak potrajao mu je tri godine, a još uživa u drugom s Lindsay Bronson te su dobili kćerku Avu Marie Grace.

Christina Applegate

Foto: Agencije

Christina Applegate proslavila se ulogom vrckaste i glupaste Kelly Bundy. Nakon što je napunila 50 godina pratiocima je na Twitteru obznanila da se već neko vrijeme bori s multiplom sklerozom. Prošlo je gotovo godinu dana od dijagnoze do njezinog pojavljivanja u javnosti, a razlog je bilo dobijanje zvijezde na holivudskoj Stazi slavnih.

Najveća joj je podrška suprug, basista Martyn LeNoble, za kojeg se udala 2013. i imaju kćerku Sadie. Zajedno su od 2008. i počeli su vezu nedugo nakon što je Christina saznala da ima karcinom dojke. Tada se podvrgnula dvostrukoj mastektomiji i prošla rekonstrukciju dojki.

Amanda Bearse

Foto: Agencije

Od 1987. punih je deset godina glumila napornu komšinicu Bundyjevih, Marcy D’Arcy, koja ju je globalno proslavila. Zanimljivo je to da Amanda Bearse nije samo glumila u hit seriji, već je i 31 epizodu i režirala. Bila je među prvim javnim osobama koja se još 1993. u intervjuu javno deklarisala kao lezbijka, a iste godine usvojila je kćerku Zoe.

David Garrison

Foto: Agencije

U prve četiri sezone porodica Bundy stalno se prepirala sa svojim komšijama, Steveom (David Garrison) i Marcy Rhoades (Amanda Bearse).

Drama je nastala usred četvrte sezone, kada je Steve ostavio Marcy poruku dok je bila na poslu da joj kaže da odlazi. Nakon godina rada u banci i gubitka tog posla, Steve je odlučio otići, preseliti se u Yosemite i postati čuvar u njemu. U to je vrijeme Garrison takođe živio u New Yorku i redovno je morao ići na šestosatni let do Los Angelesa radi snimanja “Bračnih voda”.

– Nedostajao mi je život na Manhattanu i pozorišna karijera – rekao je glumac.

Ted McGinley

Foto: Agencije

Ted McGinley je u seriji “Bračne vode” glumio drugog Marcynog supruga, Jeffersona D’Arcyja. Od svih likova u seriji jedino je on imao sumnjivu prošlost i toliko je izbjegavao pričati o sebi da se sumnjalo i kako je špijun. Prije uloge u “Bračnim vodama” glumio je u legendarnoj seriji “Dinastija”.

Agencije

CATEGORIES
Share This