Bombaj štampa proslavlja 40 godina postojanja

Bombaj štampa proslavlja 40 godina postojanja

 

Bombaj štampa je ove godine već nastupala u Njemačkoj i to početkom marta u Štutgartu i Frankfurtu. Krajem aprila, turneja će se nastaviti u Podgorici, a 13. maja Bombaj štampa će nastupati u BiH, tačnije u Banjaluci gdje će održati koncert.

Tokom ljeta, kada je riječ o nastupima u BiH, bend je planirao nastup 15. jula u sklopu OK Festa na Tjentištu, a 22. jula nastup će održati u Visokom. Takođe, bend će 15. septembra nastupati u Tuzli, a prema najavama koncert u Sarajevu biće održan u oktobru. Tokom narednih sedmica, bend će otkriti i nove datume i mjesta na kojima će nastupati tokom 2023. godine.

Bombaj štampa je u Sarajevu posljednji put nastupala 30. decembra 2022. godine u Domu mladih.

Branko Đurić Đuro, Nedim Babović, Ernie Mendillo i Dragan Bajić priredili su nezaboravan koncert Sarajlijama. Starije generacije prisjetile su se svoje mladosti uz pjesme Bombaj štampe, a prostor Doma mladih je upotpunio nostalgično veče.

U intervju za Klix.ba pjevač Bombaj štampe Đuro istakao je koliko mu je važan bend i muzika te najavio novi album.

– Sada ozbiljno spremamo novu ploču, koju smo dugo obećavali. Izdali smo tri, četiri singla, koji će se naći na toj ploči, a, naravno, imamo i nove pjesme, kojeg Nedo i ja spremamo. Napravićemo aranžmane i nakon toga će definitivno izaći nova ploča – rekao je Đuro.

klix.ba

CATEGORIES
Share This