Aplauzi za glumce “Jazavca”: Treće veče festivala “Ljubica” u Gradiški (FOTO)

Aplauzi za glumce “Jazavca”: Treće veče festivala “Ljubica” u Gradiški (FOTO)

I treće večeri pozorišnog festivala „Ljubica“ u Gradiški, u nedjelju naveče, kada je na programu bila predstava „Banjaluka“ u izvedbi Gradskog pozorišta „Jazavac“,  publika je ispunila dvoranu Kulturnog centra.

Ova predstava sačinjena je od šest različitih a istovremeno univerzalnih priča o Banjaluci. Pisci su Nikola Pejaković, Vida Davidović, Željko Stjepanović, Lana Bastašić, Radmila Smiljanić i Armina Galijaš.

U predstavi “Banjaluka” igraju Nataša Ivančević, Dragana Marić, Belinda Stijak, Nataša Perić, Danilo Кerkez, Bojan Кolopić i Aleksandar Runjić. Reditelj predstave “Banjaluka” je Nikola Bundalo.

Glumica Nataša Ivančević, nakon predstave, na Okruglom stolu, kazala je da publika u predstavi i zasebnim pričama prepoznaje sebe, svoje okruženje i životnu filozofiju.

Ljubiša Savanović, glumac i idejni tvorac ovog pozorišnog komada, pojašnjava da ova predstava, objedinjuje banjalučke pisce, i nudi poglede, doživljaj, viđenje Banjaluke iz različitih uglova.

Podsjećamo, Festival “Ljubica” otvoren je u petak naveče predstavom “Miropomazani” Gradskog pozorišta Gradiška. Druge večeri gostovalo je Pozorište Prijedor predstavom “Кuća na brdu”. Večeras, u 20 časova, na programu je predstava „Gospođica“ Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Prvi festival profesionalnih pozorišta Republike Srpske, organizovalo je Gradsko pozorište Gradiška u znak sjećanja na prvu profesionalnu glumicu u BiH – Ljubicu Lazić Stefanović. Festival traje od 19. do 23. maja.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This