Vujović: Zakon je ono što odgovara SNSD-u

Vujović: Zakon je ono što odgovara SNSD-u

Slučaj „PEDAGOG“ u SŠC „GOLUB KUREŠ“ Bileća potvrda da je zakon ono što odgovara podobnim

Kada je u pitanju zapošljavanje u pojedine ustanove, čiji su direktori kadar SNSD-a, sve može, sve se podrazumijeva i sve prolazi bez ikakvih komentara i kritika.
Ljudi koji konkurišu na radna mjesta u prosvjeti, godinama doživljavaju nepravdu po pitanju testiranja za prijem. Samo oni, koji su podobni imaju maksimalan broj bodova na testu i intervjuu, koji i postoje samo zato da bi se mogao regulisati broj bodova kandidatima koji moraju proći.
No, na to se naviklo. Većina mladih, koji su stekli zvanja, potrebna za ove poslove i ne predaje dokumente na konkurs. Takva situacija polako postaje „normalna“.
Pored ovakvih „normalnih“ situacija, nedavno se desila jedna jos specifičnija i neobičnija.
Direktorica SŠC „Golub Kureš“ Bileća raspisala je konkurs za prijem pedagoga „bez iskustva“, što znači bez ijednog dana rada u struci.
Poslije ovog „iznenađenja“, uslijedilo je sljedeće.
Na konkurs se javlja, ni manje ni više, nego kćerka pomenute direktorice, koja je vjerovatno imala „maksimalan broj bodova“ i koja naravno zasniva radni odnos.
A ono što je najzanimljivije je način na koji je pomenuti kandidat, odnosno pomenuta kćerka, došla do diplome, jer niko i ne pamti da je uopšte studirala.

„Možda niste znali da i u Opštini Bileća ima diplomiranih pedagoga. Oni u Opštini ne mogu raditi poslove za koje su se obrazovali, ali ipak nisu konkurisali na pomenuti konkurs.
Nisu htjeli ili nisu smjeli, iako su znali da je otpuštanje radnika Opštine neminovno usljed dobro poznate situacije.
Ovim konkursom se moglo pomoći bar jednoj osobi, koja je regularno stekla zvanje diplomiranog pedagoga.
No, sve je to bilo i prošlo“, izjavio je predsjednik bilećke Skupštine i predsjednik OO SDS Bileća, Mato Vujović.
Velika kćerka velike majke je dobila zaposlenje, a sve ostalo postaje nebitno, jer su pojedinci zaštićeni toliko da zakon postaje ono što njima odgovara.

ISTOK

CATEGORIES
Share This