Teška uvreda srpskog naroda i ruganje žrtvama

Teška uvreda srpskog naroda i ruganje žrtvama

„Veliki broj poziva sam dobio od stanovnika Dervente koji su u nevjerici posmatrali vijorenje ratnih obilježja HVO i paradiranje u ratnim uniformama te zločinačke brigade, uz isto pitanje od svih – kako je moguće da se ovo dešava u Republici Srpskoj i ko je ovo dozvolio?“, istakao je Miličević.

Prema riječima v.d. predsjednika SDS Milana Miličevića, dolazak predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u Derventu na proslavu osnivanja 103. brigade HVO i uručivanje odlikovanja toj po zlu čuvenoj jedinici na godišnjicu stravičnog zločina koji je regularna Hrvatska vojska učinila u Sijekovcu samo nekoliko kilometara dalje, predstavlja skandal, otvoren šamar, tešku uvredu srpskom narodu i sramno ruganje svim srpskim žrtvama u Posavini.

„Šokiran sam i kao čovjek i kao učesnik Odbrambeno – otadžbinskog rata da se ovakav sraman čin dešava u sred Republike Srpske, bez ikakve reakcije institucija Republike Srpske“, rekao je Miličević.

On je naglasio da je 103. brigada HVO odgovorna za veliki broj zločina na području Posavine i Dervente, logore, mučenja i masakre, što sigurno nije nepoznato Milanoviću, a pogotovo vlastima Republike Srpske.

„Veliki broj poziva sam dobio od stanovnika Dervente koji su u nevjerici posmatrali vijorenje ratnih obilježja HVO i paradiranje u ratnim uniformama te zločinačke brigade, uz isto pitanje od svih – kako je moguće da se ovo dešava u Republici Srpskoj i ko je ovo dozvolio? „, istakao je Miličević.

Lider SDS-a je takođe rekao da od nadležnih institucija Republike Srpske očekuje da u najkraćem mogućem roku obznane javnosti i građanima ko je dozvolio ovaj sraman događaj u Derventi, te da se odgovorni kazne, kako se ništa slično ne bi ponovilo u bilo kojem dijelu Republike Srpske.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This