Prevareni kupci poručili Đoki Ekvatoru: Izgradi stanove ili ideš na Tunjice

Prevareni kupci poručili Đoki Ekvatoru: Izgradi stanove ili ideš na Tunjice

– Kupci stanova u Novom Boriku u Banjaluci, kojima kompanija Ekvator nije izgradila plaćene stanove protestovali su danas ispred sjedišta preduzeća zahtijevajući od direktora Đorđa Davidovića da završi objekte ili da im vrati novac. 

Kažu da je ovo protest upozorenja i početak borbe za imovinu koju su pošteno platili a koju ne mogu da koriste.

Ranko Kovačević je kazao da je 2017. godine kupio stan da od tada  prošlo pet godina i pet mjeseci, a on se i dalje nije uselio u stan koji je platio.

Rok za njegovu zgradu je bio oktobar 2018. godine. Probijen je za pet godina.

Došli smo tu zato što nas je muka natjerala, a ne kao što je Davidović juče rekao u izjavama pojedinim medijima da se umiješala politika i da nas neko nagovara. Uglavnom čovjek nas laže non- stop, prevario nas je i slagao nas je do sada sto puta. Ja sam sa njim bio u nedjelju da vidim može li se nešto uraditi da mi ovo ne radimo i da pokušamo nešto riješiti kako bi krenuli radovi“, rekao je Kovačević i dodao da je umjesto odgovora dobio pitanje koje nema smisla.

Objekat D8, koji nije završen, FOTO:Capital

On je mene pitao – S kim ja stanujem i da li meni treba stan? Možete zamisliti šta me je pitao. Čovjek nema nikakve empatije prema nama i našim mukama“, kazao je on i dodao da ih je ta situacija dovela do današnjih protesta i da planiraju ići do kraja .

Video Player

00:00
02:16

Nešto će se morati preduzeti ili Tunjice ili oduzmanje imovine ili će ovo završiti. Drugo nam ne preostaje“, zaključio je on.

Kaže da u zgradi D8 ima preko 130 prodatih stanova,  a nešto manje u D7, koja nije ni započeta.

Sličnu priču priča i Gojko Mijatović. On je kupio stan u jesen 2018.godine a rok je bio 31.12.2019. godine.

Objekat D7, kojem su samo urađeni temelji, FOTO: CAPITAL

Međutim evo prošle su više od tri godine bez ikakvih naznaka da će se to završiti. Da je to negdje pri kraju mi ne bi protestovali. Ovdje nije pitanje kada će biti već da li će ikada biti. Moja majka je umrla i nije dočekala da uđe u stan, umrla je kao izbjeglica a  ne usvom domu što je žarko željela“, kazao je on.

Smatra da ovo što se njemu događa ali i drugim kupcima ovih stanova predstavlja ogledalo stanja u državi.

Šta radi pravosuđe i tužilaštvo? Da oni rade svoj posao mi se ovdje ne bi okupljali. Isto je sa Gradskom upravom, mi smo tražili od gradonačelnika Draška Stanivukovića da nas primi  i da nam on i Gradska uprava rješava problem. Svjesni smo mi da je to težak problem i da gradonačelnik to ne može riješti čarobnim štapićem, ali smo tražili da nas sasluša i da nam da savjete, upute. Međutim on je odbio. Ići ćemo kroz institucije sistema, a ako ne bude rezultata ići ćemo van institucija sistema“, kazao je Mijatović.

Podsjećamo, Davidović je juče dao novo obećanje prema kojem će zgrada D – 8 će sigurno biti završena do kraja ove godine, dok će zgrada D – 7 biti započeta krajem maja. Otužio je da ga u svemu opstruiše i gradska uprava sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem.

CAPITAL: D. T. 

CATEGORIES
Share This