Pandurević: Gromoglasno ćutanje SNSD o „Gornjoj Drini“

Pandurević: Gromoglasno ćutanje SNSD o „Gornjoj Drini“

Aleksandra Pandurević, član GO SDS, zapitala je SNSD zašto ćute o jučerašnjoj odluci Ustavnog suda BiH da obavijeste Tužilaštvo BiH da Komisija za koncesije BiH, u svojstvu Zajedničke komisije, nije razmotrila dodjelu koncesija “Buk Bijela“, “Foča“ i “Paunci“.

“Dvije pune godine, koalicioni partneri SNSD-a, blokiraju investiciju Republike Srbije u projekat “Gornja Drina“. Vrijednost ove investicije je preko 520 miliona evra i jasno je da tu investiciju ne bi sporili ni SDA ni SDP i ostali saveznici SNSD-a, niti Ustavni sud BiH, da je investitor Njemačka ili Amerika. Čudno je kako i strankama osmorke smeta kada Srbija ovdje investira, ali im ne smeta da njihove privatne firme zgrću desetine miliona evra u Srbiji“, navodi Pandurevićeva.

Ona podsjeća da je lider SNSD-a Milorad Dodik obećavao da nema novog Savjeta ministara BiH dok se projekti “Gornja Drina“, “aerodrom Trebinje“ i gasna konekcija sa Srbijom ne odblokiraju.

“Umjesto obećane deblokada dobili smo novu blokadu. Dok u Federaciji  neometano dodjeljuju koncesije na rijeci Bosni i Neretvi, javno dobro u Republici Srpskoj proglašavaju državnom imovinom BiH. Jučerašnje pisanje federalnih medija jasno govori da je njihov cilj da koncesija za “Gornju Drinu“ bude u rukama institucija BiH i da putem kontrolisanog i namještenog tendera eliminišu Srbiju. A, SNSD ćuti li ćuti“, ističe Pandurevićeva.

Ta gromoglasna ćutnja SNSD-a, kaže ona, budi sumnju da su i oni saučesnici onih koji blokiraju izgradnju hidroelektrana u srednjem toku Drine.

“Bilo bi fer da SNSD kaže Srbiji ako imaju novog partnera za ovaj projekat. Isto tako, bilo bi fer da oni sarajevski lideri kojima smeta investicija Srbije ovdje odustanu od višemilionskih poslova koje njihove i njima bliske firme rade u Srbiji. Izgleda da im ne smeta samo novac koji se iz Srbije sliva u njihove džepove, ali im smeta da svi građani u BiH imaju koristi od investicija Republike Srbije“, poručuje Aleksandra Pandurević.

ISTOK

CATEGORIES
Share This