Miličević: Smijenićemo vlast i sačuvati Srpsku!

Miličević: Smijenićemo vlast i sačuvati Srpsku!

Srpska demokratska stranka kao srpska državotvorna stranka u Republici Srpskoj ima čvrst stav, javno iznešen, jasan i beskompromisan.

Stvarali smo Republiku Srpsku i politički djelujući znali smo zaštititi ono što stvaramo, a sada znamo kako braniti ono što smo stvorili zajedno sa borcima. Ne dozvoljavamo da BILO KO stvara predstavu jedinih zaštitnika Republike Srpske. Srpska demokratska stranka kao jedina parlamentarna partija sa srpskim predznakom vodi odgovornu nacionalnu, a ne populističku politiku.

SDS svojim opozicionim djelima zna razlučiti šta je način očuvanja, krvlju stečene Republike Srpske, a šta je borba protiv kriminala i korupcije. Mi se borimo da ljudi ovde žive bolje i sigurnije i znamo prepoznati kada Srpsku treba čuvati.

Sve bošnjačke stranke u Federaciji su jedinstvene oko interesa njihovog naroda unutar BiH. Kolika god netrepeljivost i međusobna mržnja postojala među njima, pokazali su da će na tom putu biti jedinstveni, bez obzira da li pripadaju vlasti, opoziciji.

Sutradan su te iste stranke nastavile žestoku borbu po svim drugim pitanjima na nivou Federacije. Taj način njihovog djelovanja poslao je i nama jasnu, ali i upozoravajuću poruku.

Predsjedništvo SDS-a jednoglasno je u stavu da je zaštita nacionalnih vitalnih interesa I ODGOVORNA NACIONALNA POLITIKA najsnažniji put kojim ova politička partija treba da ide. Želja nam je da sve opozicione partije svoj rad, pored ostalog, usmjere zajedno i u tom pravcu jer svako drugo djelovanje i međusobna opoziciona optuživanja izazivaju podsmijeh i radovanje partijama okupljenih u ovu interesnu vlast.

Jedinstvena opozicija je jedina alternativa strankama na vlasti koje godinama ugnjetavaju narod i nelegalno osvajaju vlast i Srpska demokratska stranka će biti predvodnik promjena koje nedvosmisleno dolaze.

Po pitanju očuvanja svakog metra i nadležnosti Republike Srpske partneri smo sa svim strankama u Republici Srpskoj.

Po pitanju vođenja Republike Srpske, obezvrijeđivanja i tlačenja naroda, pustošenja zemlje i stvaranja nakaradnih vrijednosti, znamo da su partije okupljene u vlasti doveli do toga da beznadežnost odvlači ljude iz naše zemlje i da ova naša Republika Srpska svakim danom postaje sve praznija.

Srpska demokratska stranka je spremna da ponovo preuzme odgovornost i stane u prve redove odbrane svog naroda od onih koji je urušavaju iznutra i spolja! Uvijek protiv takvih, ali nikad protiv interesa Republike Srpske!

ISTOK

CATEGORIES
Share This