„Jokićev intelekt „ubija“ Majami“ – riječi velike NBA legende

„Jokićev intelekt „ubija“ Majami“ – riječi velike NBA legende

Oduševljen je njegovom košarkaškom inteligencijom.

Teško da postoji ijedna osoba na svijetu koja prati košarku, a da nije oduševljena Nikolom Jokićem i njegovim partijama ove sezone. Posebno je impresivno ono što je do sada pružao na terenu tokom plej-ofa. Mnoge NBA legende u hvalospevima pričaju o njemu, a ništa drugačije nije ni sa Ajzeom Tomasom, čuvenim plejmejkerom.

Legendarni član „loših momaka“ iz Detroita i jedan od najboljih organizatora igre u istoriji najjače lige na svijetu poručio je da je oduševljen i impresioniran Jokićevim intelektom i uporedio ga sa Medžikom Džonsonom.

– On možda nije najbolji centar koji je ikada igrao, ali on bi mogao biti jedan od najpametnijih centara koji su ikada igrali košarku. On ima odgovor na svaki problem pred koji ga stavite. Ako igrate čovjek na čovjeka on će igrati na postu. Ako ga udvojite, on je odličan dodavač. Ako igrate zonu protiv njega, on će da se postavi na slabijoj strani. Nesebičan je. On čita odbranu bolje nego većina centara i plejmejkera. Karim, Šek, Vilt, Volton, ti momci su bili dobri u napadu, u davanju koševa, ali u niko osim Jokića ne zna šta, kad i kako da se uradi, i to ne iz pozicije davanja koševa. Govorim o intelektu. Kad postavite ovaj tip odbrane na njemu, on tačno zna kuda da ide i to ne da bi sebi obezbjedio koš, već da bi vam razbio odbranu – poručio je Tomas tokom razgovora sa kolegama.ć

Potom je Jokića uporedio sa Medžikom Džonsonom.

– Ne kažem da su Šek i Jokić na istom nivou. Ovde govorimo o košarkaškoj inteligenciji. Govorimo od vrata na gore. Kako on vidi i razume igru. Ako bi Medžik Džonson igrao danas, on bi bio centar u današnjoj košarci. To je ono što „ubija“ Majami, to je njegov košarkaški koeficijent inteligencije. On ima sve odgovore na testu.

Podsjećamo da je Denver sa Jokićem slavio i u drugom meču u Majamiju i sada se serija vraća u Kolorado, a Nagetsima je potrebna samo još jedna pobjeda da bi osvojili titulu.

(Telegraf.rs)

CATEGORIES
Share This