Iz SDS-a podrška Vučiću u vezi sa Kosmetom

Iz SDS-a podrška Vučiću u vezi sa Kosmetom

Iz Srpske demokratske stranke stigla je podrška predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji.

Siguran sam da će državno rukovodstvo Republike Srbije na čelu sa predsjednikom Vučićem pronaći najbolje rješenje za situaciju u kojoj se nalaze Srbi na Kosovu te učiniti sve kako bi se spriječili novi ratovi, stradanja, ekonomsko i infrastrukturno devastiranje te demonizacija Srba i Srbije kakvu smo imali priliku gledati krajem prošlog vijeka a koja je, u pojedinim segmentima, prisutna čak i danas, istakao je dr Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„Mir nema alternativu. Srpski narod podnio je ogromnu žrtvu i izgubio dovoljno mladosti u prethodnim ratovima koji su dobijani na bojnom polju a gubljeni u završnim pregovorima i to je nešto što ne smijemo zaboraviti. Sada je vrijeme za racionalnu politiku, bez stradanja. Vrijeme je za diplomatiju i pobjedu “za stolom““, poruka je Milana Miličevića.

Iskrena podrška predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u teškim trenucima u kojima se Srbija trenutno nalazi. Interes srpske zajednice na Kosovu i Metohiji jeste normalan život, mir i stabilnost u južnoj srpskoj pokrajini. Imamo potpuno povjerenje u predsjednika Vučića da će biti u stanju izboriti se sa svim izazovima koji su danas pred Srbijom, istakao je Darko Babalj, član Predsjedništva Srpske demokratske stranke.

„Republika Srpska i te kako razumije situaciju pred kojom se danas nalazi Srbija. Izazovi i međunarodni pritisak pred kojim se nalazi Srbija su najteži u poslednjih 15 godina i potrebno je da se okupi sva srpska inteligencija i snaga oko predsjednika Srbije da bismo dali odgovore na nacionalne izazove koji nisu od juče već sa kojima se Srbija suočava još od devedesetih godina“, poručio je Babalj.

(BN)

CATEGORIES
Share This