Iskrena i snažna podrška svima koji traže pravdu

Iskrena i snažna podrška svima koji traže pravdu

„Narod  je nekome dao posao predsjednika, premijera, člana predsjedništva, pa i ministra poljoprivrede, da bi neko taj posao radio, a ne da bi se kitio funkcijama i trošio narodni novac i vrijeme“, kaže se u saopštenju.

„Rad u poljoprivredi je dovoljno težak i bez maćehinskog, zelenaškog tretmana države“, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

U saopštenju se kaže da je vrijeme da najzad razumijemo da država ljudima ništa ne daje, već im vraća njihovo i to samo djelimično.

„Narod  je nekome dao posao predsjednika, premijera, člana predsjedništva, pa i ministra poljoprivrede, da bi neko taj posao radio, a ne da bi se kitio funkcijama i trošio narodni novac i vrijeme“, kaže se u saopštenju i dodaje:

„Višegodišnji nemar resornog ministarstva i cjeokupne Vlade doveo je do drastičnog pada broja registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. Ako se neke mjere povremeno i uvedu, one obavezno idu u koristi krupnih poljoprivrednih proizvođača praveći od njih tajkune, dok u sigurnu propast gura sitnog poljoprivrednog proizvođača, koji je svojim rukama ovu državu i stvorio“.

Dalje se navodi da su brojna preduzeća ugašena, narod masovno napušta svoja ognjišta i poljoprivreda je jedna od posljednjih grana koje uspijevaju da opstanu i to zahvaljući predanosti naših vrijednih poljoprivrednika.

„Zato je zaista krajnje vrijeme da se država probudi i preduzme hitne mjere za podršku ovom sektoru“. kaže se u saopštenju.

Na kraju se podsjeća da se oduvijek sloboda na protestima branila, a narod se borio za svoja prava.

„Naši vrijedni ljudi nisu robovi pa da moraju da ćute i da trpe dok ih država ovako zapostavlja (ili zlostavlja?). Ljudi, bilo da su sa sela ili iz grada, su poslodavci političarima i krajnje je vrijeme da ustanu i pozovu na odgovornost neradnike u udobnim foteljama“, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Bijeljine.

(BN) Foto: Ilustracija

CATEGORIES
Share This