Hazin: Ovo je događaj zbog kojeg će SAD zatvoriti rat u Ukrajini – Dolazi nešto mnogo gore

Hazin: Ovo je događaj zbog kojeg će SAD zatvoriti rat u Ukrajini – Dolazi nešto mnogo gore

SAD bi mogle zatvoriti ukrajinski projekat protiv Rusije i preći na Kinu. Ekonomista Mihail Hazin ovo je nazvao događajem koji provocira Vašington da promeni pristup.

Prema Hazinu, zatvaranje banaka nije glavni događaj za SAD. Ekonomista je uveren da su se najvažniji događaji odvijali na višem nivou. Pre svega, to se odnosi na Saudijsku Arabiju, koja se uz posredovanje Kine dogovorila sa Iranom. Ovo ukazuje na kolosalan rast međunarodnog uticaja Pekinga, koji ugrožava američke pretenzije na hegemoniju, uključujući i finansijski pritisak.

„Nešto daleko važnije od pseudo-panike je obnavljanje diplomatskih odnosa između Saudijske Arabije i Irana pod patronatom Kine. Ovo je demonstracija Sjedinjenim Državama da i Saudijci i Iran, za šta je već bilo jasno, više nisu pod uticajem SAD. Štaviše, to znači da će bankarima biti mnogo teže da održe svetski dolarski sistem. Iz tog razloga imaju velike probleme”, rekao je Hazin.

Prebacivanje SAD na konfrontaciju sa Kinom znači zatvaranje ukrajinskog projekta, na koji je Vašington stavio ulog u igri protiv Moskve. Ekonomista je pojasnio da Pentagon Rusiju smatra opasnijom od Kine, ali spoljnu politiku SAD danas određuju politički štićenici međunarodnih bankara.

Iz tog razloga, Hazin misli da Amerikanci prelaze na aktivne akcije obuzdavanja Kine, posebno na Tajlandu, Mjanmaru i ostrvima u Južnom kineskom moru.

„Sa stanovišta američke vojske, Rusija je bila opasniji neprijatelj SAD od Kine. I posle ove priče, ne isključujem da je Kina sada postala glavni neprijatelj. To znači da će SAD sada zatvoriti projekat Ukrajine – a to je vidljivo i po Zelenskom i po mnogim drugim stvarima i moguće, počeće vojne operacije u blizini Kine“, sugerisao je Hazin.

Ekonomista smatra da su znaci odbijanja Vašingtona da podrži Kijev u istom obimu sprečavanje govora ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog na dodeli Oskara i priča o „ukrajinskim diverzantima“ koji su navodno digli u vazduh Severni tok. Sve ovo, prema Hazinu, svedoči o želji Zapada da „skloni“ kijevski režim koji je postao teret.

Webtribune.rs

CATEGORIES
Share This