Vozači oprez: Zbog magle smanjena vidljivost

Vozači oprez: Zbog magle smanjena vidljivost

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija redovno, osim na dionicama gdje se izvode radovi, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske vozačima skreću pažnju na mjestimično smanjenju vidljivost zbog magle u kotlinama i višim predjelima.

Vozačima iz AMS savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno poštovanje svih saobraćajnih propisa.

Danas će od 9.00 do 17.00 časova zbog radova biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Tobut – Vukosavci – Zajednice, a vozila se preusmjeravaju preko Priboja.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo – Foča, dionica Trnovo – Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice povrmene su obustave saobraćaja u vremenu između 11.00 i 15.00 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Na tom magistralnom putu, ali na dionici Dobro Polje – Miljevina, zbog radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Crkvina – Modriča jedan, zbog pripremnih radova na izgradnji auto-puta Vukosavlje – Brčko izmijenjen je režim saobraćaja.

Saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Podromanija – Sumbulovac, u mjestu Mokro.

Zbog sanacije klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča – Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom /urađenom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara/ uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Rudice – Novi Grad zbog izgradnje biciklističke i pješačke staze na snazi su izmjene u odvijanju saobraćaja, uz postavljenu signalizaciju.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja – LJubinje, dionica Podvrsnik – LJubinje, u toku je rekonstrukcija puta, pa se saobraćaj odvija usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Za vrijeme rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva – Vrba u tunelu Čemerno.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Izmjene u odvijanju saobraćaja su i na regionalnim putevima Razboj – Rudanka i Razboj – Tedin Han.

Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

U FBiH zbog radova na mostu Gorica za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela „1. mart“ u smjeru Zenica – Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Otvorene su obje trake u Donjoj Jablanici, na magistralnom putu Jablanica – Mostar.

Zbog održavanja 3. Jablaničkog polumaratona od 10.00 do 10.40 časova usporeno će se saobraćati na magistralnom putu Mirke – Jablanica.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na dionicama magistralnih puteva Semizovac – Olovo /Čevljanovići – Nišići/ i Bihać – Kamenica.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(Srna) Foto: Says

CATEGORIES
Share This