Tragedija u akva parku: Otac poginuo, kćerka (3) u kritičnom stanju

Tragedija u akva parku: Otac poginuo, kćerka (3) u kritičnom stanju

Otac (35) je poginuo, a njegova kćerka (3) je teško povrijeđena u šokantnom incidentu koji se dogodio juče u akva parku u Francuskoj, kada je njihov splav na naduvavanje odletio u vazduh usred naleta jakog vjetra koji ga je odbacio oko 50 metara.

Tragedija se odigrala u akva parku “Wonderland”, u južnom francuskom regionu Var, kada su se otac i njegova kćerka vozili splavom dugim 15 metara na jednom od najvećih dijelova tog akva parka.

“Wonderland” je nedavno ponovo otvoren nakon radova, ali je oblast bila izložena vremenskim upozorenjima zbog snažnih vjetrova, a jedan nalet je podigao splav iz vode i bacio ga preko parka.

Žrtve su sletjele oko 50 metara i doživjele zastoj srca.

Službe hitne pomoći uspjele su da reanimiraju oca i kćerku i prebace ih u bolnicu u Marseju gdje su smješteni na intenzivnu njegu.

Nažalost, otac je u nedelju uveče preminuo od zadobijenih povreda, a njegova kćerka je i dalje u kritičnom stanju.

Nakon incidenta, gradonačelnik Alan Dekanis je na društvenim mrežama saopštio da osuđuje nedostatak bezbjednosti u parku i odaje počast preminulom.

– Vatrogasci i drugi spasioci su vrlo brzo stigli na lice mjesta, ali je situacija već bila kritična kada su dvije žrtve helikopterom prebačene u bolnice u Marseju. Međutim, nadao sam se pozitivnom ishodu i sa velikom tugom sam kasno uveče saznao da tata nije preživio.

“Kako je akva park koji je trebalo da donese radost i sreću djeci mogao da se pretvori u napravu smrti? Večeras želim da izrazim najiskrenije saučešće majci koja je bila prisutna na licu mjesta, koja je pokazala izuzetnu hrabrost, i svim članovima porodice. Sve moje misli su s njima večeras navodi se.

Dekanis je dodao da su tužioci otvorili istragu o incidentu prenosi Telegraf.

(Telegraf)

CATEGORIES
Share This