Putevi: Saobraćaj bez zastoja i posebnih ograničenja

Putevi: Saobraćaj bez zastoja i posebnih ograničenja

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na putevima Lamovita-Ivanjska, Vlasenica-Sokolac u Han Pijesku, Bijeljina-Šepak u mjestu Pilica, Gradiška – Nova Topola – Klašnice, Klašnice 1 – Nova Topola, Gradiška – Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, Dobro Polje – Miljevina, Prijedor 3 – Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac, na petljama Johovac i Rudanka, Stari Ugljevik – Glavičice, Razboj-Rudanka, Brod na Drini 2 – Vrba u tunelu Čemerno, Razboj-Rudanka i Razboj – Tedin Han.

Na putevima Rogolji-Baraći, Stari Ugljevik – Glavičice, Foča-Goražde, Gradiška – Kozarska Dubica saobraćaj se odvija otežano, a na putu Žegulja-LJubinje se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Mačkovac-Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zbog deminiranja na regionalnom putu Podnovlje-Polje dolaziće do privremene obustave saobraćaja svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 časova, uz polučasovne obustave i propuštanje saobraćaja od 10 minuta.

Vangabaritni prevoz kretaće se putevima Granični prelaz Šamac-Karuše-Križ-Stanari, Brčko-Lepnica, Stanić Rijeka-Granični prelaz Brod i Donje Ledenice – Crkvina – Granični prelaz Šamac. Vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na sat, dok je na putu Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na mostu Gorica za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa, u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na čas.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Granični prelaz Krstac /putni pravac Gacko-Nikšić/ otvoren je za međunarodni saobraćaj.

SRNA

CATEGORIES
Share This