Putevi: Povećana opasnost od odrona

Putevi: Povećana opasnost od odrona

Opasnost od odrona je i na dionicama Konjic-Mostar, Jajce-Bugojno-Novi Travnik i Turbe-Karanovac.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina i na regionalnom putu Vršani-Rača, u rejonu Velinog Sela, zbog sanacije saobraćaj se odvija usporeno, uz povremene kratkotrajne prekide.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno.

Zbog uklanjanja objekta i sanacije klizišta na dionici regionalnog puta Srbac-Gornja Vijaka, u Ulici Vlade Vinčića, dolazi do privremene obustave saobraćaja svakim radnim danom i subotom od 7.00 do 17.00 časova.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice i Foča-Goražde u Filipovićima.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima granični prelaz Brod-Derventa-Doboj-Karuše, Stanić Rijeka-auto-put-Laktaši i Tramošnice-Obudovac-Bijeljina-granični prelaz Rača. Vozačima se savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH je zbog uklanjanja odrona i oborenih stabala obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Srbljani–Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac Srbljani-Cazin-LJusina-Bosanska Krupa.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar, kod restorana “Zdrava voda”, saobraća se naizmjenično, jednom trakom u dužini od 150 metara.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

SRNA

CATEGORIES
Share This