Putevi: Nesmetano odvijanje saobraćaja

Putevi: Nesmetano odvijanje saobraćaja

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija nesmetano, a zastoji ili kraće obustave mogu se očekivati na dionicama gdje se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Režim saobraćaja do sutra je izmijenjen na dionici regionalnog puta Obudovac jedan- međuentitetska granica-Tramošnica zbog radova za potrebe izgradnje auto-puta Vukosavlje-Brčko.

Zbog sanacije magistralnog puta, na dionici Kozarska Dubica-Prijedor, u Ulici kralja Aleksandra u Prijedoru, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, a izmijenjen je režim na dionici magistralnog puta Lamovita-Ivanjska zbog rekonstrukcije nadvožnjaka željezničke pruge.

Na magistralnom putu Bijeljina-Šepak u mjestu Pilica zbog radova saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom, uz moguće povremene kratkotrajne zastoje, kao i na dionici magistralnog puta Rogolji-Baraći.

Na Han Pijesku, na magistralnom putu Vlasenica-Sokolac, u toku je rehabilitacija puta, pa je potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog sanacije klizišta, kao i na dionici magistralog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja-LJubinje, dionica Podvrsnik-LJubinje, u toku je rekonstrukcija puta, pa se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjena ima i na dijelu magistralog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac, a izmjena ima i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog sanacije klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen. Teretna vozila se preusmjeravaju na Jelah, a putnička vozila na alternativne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Zbog sanacije kolovoza, saobraćaj će se na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice, rejon Glinja, odvijati naizmjenično jednom trakom, uz povremene prekide.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su do sutra i na regionalnim putevima Razboj-Rudanka i Razboj-Tedin Han.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.

Na regionalnom putu Podnovlje-Polje zbog deminiranja terena, kod deminerskog gradilišta “MSP Gornji Božinci”, biće privremenih obustava saobraćaja radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, do 14. jula.

U FBiH je zbog sanacionih radova na mostu Gorica, na auto-putu A-1, za saobraćaj zatvorena lijeva cijev tunela “1. mart” na dionici Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži, Stup-Blažuj, svakog dana /osim nedjelje/ od 06.00 do 15.00 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava kroz naselje Lužani.

Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa /Donji Vakuf-Jajce/ u funkciji je samo jedna traka.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Otvoreni su granični prelaz Krstac, putni pravac Gacko-Nikšić, kao i pogranični prelazi Duži-Imotica, Čitluk-Jovića most, Drinovci-Sebišna i Drinovačko Brdo-Slivno.

Granični prelaz Hadžin Potok-Bogovolja više nije otvoren za međunarodni saobraćaj putnika.

SrpskaCafe

CATEGORIES
Share This