Vidović tvrdi da Srpska ima najjeftiniju struju

Vidović tvrdi da Srpska ima najjeftiniju struju

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da će Srpska, ako EU obustavi dogovorene investicije, tražiti druge investitore, te naglasila da će započeti projekti biti završeni.

Već smo u pregovorima kako nas takva odluka ne bi zatekla i započete projekte ćemo završiti – rekla je Vidovićeva.

Ona je istakla da takve najave ne iznenađuju, jer je Republika Srpska navikla na osporavanja, te dodala da najavljene blokade investicija od EU neće ugroziti završetak dogovorenih projekata.

Vidovićeva je istakla i da je najveća prednost Republike Srpske što ima jeftinu električnu energiju.

– Do povećanja cijene struje došlo je početkom ove godine. Tu su više nezadovoljni privrednici nego stanovništvo. Jedno domaćinstvo koje je potrošilo manje struje nego ranije, dobilo je daleko manji račun nego što bi koštala ta struja koju je potrošilo. Prema tome, sve zavisi od potrošnje. Veliki potrošači plaćaju više, manji imaju daleko manji račun – pojasnila je ona.

Vidović je naglasila da Srpska i dalje ima najjeftiniju struju regionu.

– Bez obzira na to sve, kod nas je ipak najjeftinija struja u okruženju. Ne možemo se porediti ni sa Srbijom, ni sa Federacijom, ni sa bilo kim. Kod nas je najniža cijena i velika je prednost i za naše stanovništvo, ali i za preduzetnike, jer im je to mali ulazni trošak energije i znači za privredu da oni mogu biti konkurenti na tržištu -zaključila je Vidovićeva.

(Srna)

CATEGORIES
Share This