Pet miliona maraka za podršku prerađivačkih kapaciteta

Pet miliona maraka za podršku prerađivačkih kapaciteta

U okviru projekata koje finansira EU – EU4Agri i EU4Agri-rikaveri objavljen je novi javni poziv vrijedan pet miliona KM za podršku investicijama u preradu i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, saopšteno je iz UNDP-a.

Prijaviti se mogu zanatlije, preduzetnici, zadruge i preduzeća, mikro, mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju manje od 250 radnika, te svi projekti koji se isključivo odnose na proizvodnju proizvoda za ljudsku prehranu, a u okviru sektora prerade voća, gljiva, ljekobilja, začinskog bilja, vinarstva i prerade maslina, povrća, mlijeka, meda, mesa, jaja, prerade i konzerviranje riba, prerade žitarica, te proizvodnja gotove hrane i jela.

Sredstva podrške po jednoj prijavi, kako navodi Srna. mogu iznositi od 30.000 KM do 300.000 KM, a koristiti se mogu samo za finansiranje prihvatljivih troškova. Navedeni iznosi ne uključuju PDV koji se smatra neprihvatljivim troškom, navodi se u saopštenju.

Podnosioci mogu samostalno podnijeti samo jednu prijavu, a više podnosilaca u okviru jednog prijedloga neće biti uzeto u obzir.

Podnosioci prijava su odgovorni za realizaciju projekta, uključujući i finansijske obaveze.

Na konkurs se ne mogu prijaviti lica koja su već koristila finansijsku podršku u okviru mjere podrške investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Prijave se mogu podnijeti do 6. marta do 15.00 časova, isključivo posredstvom elektronskog sistema dostave prijava https://javnipoziv.undp.ba/

U okviru EU4Agri, EU podržava jačanje konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH. U okviru EU4Agri-rikaveri, EU pruža podršku BiH u ublažavanju ekonomskih efekata pandemije virusa korona na poljoprivredno-prehrambena preduzeća i operatere ruralnog turizma, te osiguranje kontinuiteta njihovog poslovanja.

 

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This