CBBiH: Bankarski sektor je stabilan i likvidan

CBBiH: Bankarski sektor je stabilan i likvidan

U Sarajevu je danas održana sjednica Stalnog odbora za finansijsku stabilnost (SOFS) u organizaciji Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH).

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva finansija Federacije Bosne i Hercegovine, Agencije za osiguranje depozita Bosne i Hercegovine, Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Herecegovine, Ministarstva finansija Republike Srpske i Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

„Konstatovano je da je bankarski sektor stabilan, dobro kapitalizovan i likvidan, sa dobrim pokazateljima poslovanja, te da ne postoje bilo kakvi elementi koji ugrožavaju finansijsku i monetarnu stabilnost u zemlji“, stoji u saopštenju Centralne banke BiH.

Istovremeno, kako kažu, uvažavajući sve izazove koji su aktuelni na lokalnom ali i međunarodnimm finansijskim tržištima, dogovoren je dalji kontinuitet rada u pogledu razmjene informacija i analiza u cilju očuvanja finansijske stabilnosti i daljeg unapređenja finansijskog sektora.

Pored članica Stalnog odbora za finansijsku stabilnost, sastanku su prisustvovali i viceguverneri CBBiH, a sastankom je predsjedavala Guvernerka Centralne banke Bosne i Hercegovine.

(BN) Foto: CBBiH

CATEGORIES
Share This