Za nas je Zoran Milanović persona non grata u Srpskoj

Za nas je Zoran Milanović persona non grata u Srpskoj

U Derventi je održana vanredna sjednica Predsjedništva BORS-a, na kojoj se razmatrala informacija u vezi dolaska predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u Derventu i uručivanja odlikovanja zloglasnoj 103.brigadi HVO-a.

Borci bi danas sa sjednice Predsjedništva BORS-a poručili da je što se njih tiče hrvatski predsjednik Zoran Milanović persona non grata u Republici Srpskoj.

I dalje traže odgovor republičkih vlasti da saopšte kako je došlo do Milanovićeve posjete Derventi i uručivanja odlikovanja za pripadnike zloglasne 103. brigade HVO-a. Najavili su za 15 dana novo okupljanje boraca baš u Derventi.

Konstatovali su da je cijela priča ispolitizovana i da su neke partije i udruženja Milanovićevu posjetu iskoristili za svoje interese.

Kako je ranije javio dopisnik BN, jednom dijelu sjednice je prisustvovao i ministar za rad i boračko invalidsku zastitu Danijel Egić, koji nije bio raspoložen da odgovori na novinarska pitanja.

Odlazeći sa sastanka, ministar Egić je kratko je poručio da je tema osjetljiva i da će borci dati izjavu kada završe sastanak Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske.

Prije početka sjednice, položeni su vijenci na spomen obilježje stradalih srpskih civila i vojnika u tom gradu.

Zoran Milanović boravio je 25. marta u Derbenti, kada je dodijelio odlikovanje pripadnicima zloglasne 103. brigade HVO i to u neposrednoj blizini mjesta gdje su pobijeni srpski civili i poklane cijele porodice Živković, Lazarević…

Milanovićev dolazak i bezbjedan boravak u Gradiški obezbjeđivala je policija Republike Srpske.

Ovaj događaj izazvao je veliki gnjev kod boraca i stanovništva Republike Srpske, posebno Posavine.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This