Višković se pravda: Nije hrana za mene i predsjednika

Višković se pravda: Nije hrana za mene i predsjednika

– Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da planirana javna nabavka namirnica nije namijenjena „za njega ili predsjednika Republike Srpske“ već za javni, odnosno Ugostiteljski servis Vlade Srpske.

„Ovo nije za restorane Vlade Srpske, iako su i oni uključeni u to, već više za javni servis koji upravlja i gazduje i objektima na Jahorini, odnosno `Rajskom dolinom` i objektima koji pripadaju tom kompleksu. To je isključivo jedna javna nabavka koja je obuhvaćena i za te potrebe“, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Кomentarišući tvrdnje da je „Vlada Srpske spremna da izdvoji oko milion КM za nabavku najkvalitetnijih namirnica za potrebe Palate Republike, Narodne skupštine i restorane Vlade Srpske“, Višković je naglasio da predsjednik Vlade, Republike ili Narodne skupštine neće, kako to tvrde u pojedinim medijima, „pojesti 14 tona pomfrita i druge hrane“.

„Tema koja treba da zabavi javnost u Srpskoj, po meni je, kada sam to pročitao – degutantna. To je nešto što je uključeno i ono što posluje na bazi ekonomskih okvira“, naglasio je on.

Višković je istakao da, ukoliko su popunjeni kapaciteti u „Rajskoj dolini“ gosti imaju pravo da dobiju hranu kakvu žele, te naveo da Ugostiteljski servis podliježe javnim nabavkama, budući da je u okviru Vlade Srpske.

„Ne može samostalno kao ostali ugostitelji da ode na pijacu ili mesaru pa da danas kupi namirnice, već mora da prođe javne nabavke. To je isključivo zbog njih i sve što se /u medijima/ pominje u vezi sa luksuzom, namijeljeno je za te potrebe 99 odsto, a ne za mene ili predsjednika Republike“, rekao je Višković.

Podsjetimo da je Vlada Republike Srpske odlučila da nabavi hranu i piće vrijednu skoro milion maraka, a od ponuđača zahtijevaju da raspolaže sa 15 rashladnih vitrina zapremine 418 litara, te sa deset kafe aparata.

Šta sve Vlada kupuje od hrane pročitajte na ovom linku:

https://www.rtvbn.com/4039672/dodik-stevandic-i-viskovic-narucili-7-tona-pomfrita

(BN/Srna) Foto/Srna

CATEGORIES
Share This