Niz nepravilnosti: Prečešljane knjige domova zdravlja

Niz nepravilnosti: Prečešljane knjige domova zdravlja

Neuplaćivanje novca od participacije, zapošljavanje bez saglasnosti, napumpan prekovremeni rad, imenovanje direktora mimo konkursa, kršenje zakona o javnim nabavkama, ali i o obračunu plata, samo su neke od zamjerki koje su revizori utvrdili češljajući poslovne knjige pojedinih domova zdravlja u Srpskoj.

Unajnovijim izvještajima Glavne službe za reviziju javnog sektora tri doma zdravlja dobila su mišljenje sa rezervom, a jedan negativnu ocjenu.

Tako je samo u Domu zdravlja “Sveti Luka” iz Kalinovika utvrđen niz propusta, od toga da dnevnik blagajne nije zaključivan na kraju dana, već na mjesečnom nivou, do toga da novac od participacije nije uplaćivan na račun trezora opštine.

– Takođe nisu donijeli odluku o uvođenju dežurstva, kao ni plan javnih nabavki za 2022. Pored toga Dom zdravlja je kupio goriva, ali i obezbijedio usluge održavanja vozila u iznosu od 59.937 KM bez sprovođenja procedure javnih nabavki – naveli su revizori.

U daljem izvještaju revizori su skrenuli pažnju da lice imenovano za direktora Doma zdravlja “Sveti Luka” obavlja i poslove ljekara, kao jedini zaposleni doktor medicine u toj ustanovi.

(BN)

CATEGORIES
Share This