„Nisam u krugu preko kojeg oni filtriraju informacije“ Morača se zahvalio kolegama na podršci, a ovo kaže o saslušanju u policiji

„Nisam u krugu preko kojeg oni filtriraju informacije“ Morača se zahvalio kolegama na podršci, a ovo kaže o saslušanju u policiji

Novinar EuroBlica i portala Srpskainfo Nikola Morača je zahvalio se danas kolegama na podršci i podsjetio da je jučerašnje privođenje ličilo na film, jer su ga inspektori tražili svuda osim na kućnoj adresi.

Tražili su, kaže Morača, da otkrije svoj izvor, što je on, odbio.

Poručuje da ne zna šta se krije iza privođenja, ali sumnja da se policija ovim razračunava sa krticama u svojim redovima.

– Ja nisam u njihovom krugu preko kojeg oni filtriraju informacije. Dvije decenije sam u novinarstvu i svoj put sam krčio na teži, ali časniji način – naglasio je Morača.

Veliki broj novinara okupio se na Trgu Krajine u znak protesta zbog postupanja policije i tužilaštva prema našem kolegi Nikoli Morača, novinaru “EuroBlica” i portala Srpskainfo.

Novinar Nikola Morača je juče saslušan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo povreda tajnosti postupka, a u vezi teksta koji je objavio o slučaju silovanja 18-godišnjakinje, koje je nedavno prijavljeno u Banjaluci za koje je osumnjičen M.K. (19) iz Banjaluke.

Na informativni razgovor privedeni su i glavni urednik Siniša Trkulja i  direktor razvoja i izvršni urednik za onlajn Boris Lakić, koji su takođe osumnjičeni.

Status osumnjičenog Morača je dobio tek nakon što je odbio status svjedoka, kao i otkrivanje izvora informacija.

On je osumnjičen za krivično djelo povreda tajnosti postupka i oduzet mu je mobilni telefon.

Srpska info

CATEGORIES
Share This