Kažnjen sa 1.000 KM jer je udario oca i zamahnuo sjekirom na njega

Kažnjen sa 1.000 KM jer je udario oca i zamahnuo sjekirom na njega

Osnovni sud u Tesliću osudio je P.M. na kaznu od 1.000 maraka zbog nasilja nad ocem, kojem je psovao mrtvu majku, udario ga šakom u glavu, te zamahnuo na njega sjekirom.

U presudi se navodi da je optuženi duži period psihički i fizički ugrožavao spokojstvo svog oca P.M.

„Ispred porodične kuće 14. marta 2021. godine oko 9.30 časova verbalno i fizički je napao P.M. tako što je počeo da galami i psuje mu mrtvu majku, a potom ga udario šakom u glavu“, navodi se u presudi.

Potom je, kako se dalje navodi, uzeo sjekiru i zamahnuo prema njemu govoreći mu: „Sad ću te posjeći.“

Potom je sjekiru odbacio od sebe.

Dalje se dodaje da je P.M. prijetnje shvatio ozbiljno i psihički su ga uznemirile, zbog čega se javio u Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja „Sveti Sava“ Teslić, gdje mu je konstatovan stresogeni poremećaj u porodici.

Optuženi je novčanu kaznu dužan da plati u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude. Ukoliko ne plati, sud će narediti njeno prinudno izvršenje u postupku koji je propisan zakonom.

„Ako novčana kazna putem prinudnog izvršenja ne bude naplaćena u roku od jedne godine, sud će donijeti odluku o zamjeni novčane kazne kaznom zatvora, na način da se 50 KM zamijeni jednim danom kazne zatvora“, stoji u presudi.

Takođe je dužan da plati i sudske troškove od 150 KM i troškove vještačenja od 500 KM.

 

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This