Htio ubaciti bombu u auto zbog 650 KM

Htio ubaciti bombu u auto zbog 650 KM

Goran Bibić koga je uhapsila policija u Čelincu zato što je htio ubaciti ručnu bombu u automobil, na taj potez se odlučio zato što mu je Željko Ćosić u čiji automobil je htio da ubaci bombu ostao dužan 650 KM, otkriva CAPITAL.

Prema tvrdnjama našeg izvora, Bibić je u izjavi policiji rekao da je radio u šumi za Željku Ćosića, poznatijeg kao Ćoso i da mu je ostao dužan 650 KM zbog čega je u revoltu potegao bombu.

„Bibić je bio u samarici kod Ćosića i ovaj mu je ostao dužan. On je rekao da već duže vrijeme pokušava samo da naplati ono što je zaradio, ali da Ćosić koji je poznat kao organizator čelinačke štraparijade izbjegava da mu plati“, kaže naš izvor.

Kako je zvanično navedeno iz Policijske uprave Banaluka, policija iz Čelinca kriminalistički je obradila G.B. zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

„U utorak oko 19:30 časova prijavljeno je da je navedena osoba na autobuskom stajalištu u Čelincu nakon izlaska iz vozila ‘VW’ u kojem je bio putnik, iz džepa izvadila ručnu bombu, te imala namjeru da izvadi osigurač i baci je u unutrašnjost vozila u čemu nije uspjela, jer se vozilo udaljilo“, saopštili su iz PU Banjaluka.

U saopštenju se dodaje da je G.B. neposredno nakon hapšenja podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola.

„Tom prilikom je utvrđeno 1,79 g/kg alkohola u organizmu. Ručna bomba je pronađena i uz potvrdu oduzeta“, naveli su iz PU Banjaluka.

CAPITAL: D. M

CATEGORIES
Share This