Hercegovačka policija nezadovoljna stanjem bezbjednosti saobraćaja

Hercegovačka policija nezadovoljna stanjem bezbjednosti saobraćaja

Policijska uprava Trebinje nije zadovoljna stanjem bezbjednosti saobraćaja na prostoru istočne Hercegovine, najprije, kako kaže načelnik Siniša Laketa, zbog dvije saobraćajne nesreće sa poginulim licima u februaru, kada su stradala dva pješaka.

„Službenici Policijske uprave Trebinje i Ministarstva unutrašnjih poslova RS proveli su u proteklom mjesecu niz aktivnosti na putevima istočne Hercegovine, ali je rezultat koji imamo ipak zabrinjavajući, pa se u narednom periodu moraju pojačati intenzitet i aktivnosti“, istakao je na pres-konferenciji za februar Laketa, pozivajući sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa.

Napominjući da je bezbjednost saobraćaja zajednička briga cjelokupne zajednice, on je istakao da se i svijest i vozača i pješaka mora promijeniti na način da se smanjenje brzine, vezanje pojasa i pravilan prelazak ulica ne provodi zbog policije i sankcija, nego zbog nas samih.

Saobraćajnu bezbjednost narušavaju, kako kaže, i loša saobraćajna infrastruktura i loši vremenski uslovi koji su bili u februaru.

Miodrag Janković, načelnik Sektora policije ovog centra, dodaje da se u februaru dogodilo 25 nezgoda, što je više za tri nezgode u odnosu na februar prethodne godine, gdje su u dvije nezgode četiri lice teže povrijeđena, a četiri nezgode su za posljedicu imale lakše povrijeđene, dok je 17 za posljedicu imalo manju materijalnu štetu.

Janković kaže da su u gotovo svim oblastima iz saobraćajne bezbjednosti povećani negativni parametri, poput počinjenih prekršaja, isključivanja iz saobraćaja, odbijanja testiranja alkoholisanosti ili dejstva psihoaktivnih sredstava i slično, ali su daleko veće i mjere koje se preduzimaju radi preventivnog djelovanja.

Iz Policijske uprave Trebinje još nema nikakvih dodatnih informacija o nedavno pronađenoj crnoj torbi sa 22 kilograma marihuane u trebinjskom selu Mesari, jer, kako je rečeno, zbog konspirativnosti predmeta, nisu u mogućnosti podijeliti bilo kakvu informaciju, osim da se preduzimaju istražne mjere i radnje po naredbi Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This