Da li je na pijaci pojeftinilo voće i povrće

Da li je na pijaci pojeftinilo voće i povrće

Nakon prazničnih dana, većina građana započela je sa zdravijim načinom života i namirnice traže na pijacama ili tržnicama.

Štandovi su puni raznovrsnog povrća i voća. Pored toga mogu se naći razne prerađevine od mliječnih proizvoda i suhomesnati asortiman.

Prošle godine većina građana se bunila da su cijene na pijaci „otišle u nebo“, a kakvo je stanje sa cijenama trenutno, saznali su novinari Srpskainfo.

– Cijene su tu negdje kao i prošle godine, ja svaki dan pišem koliko šta košta tako da znam da su cijene tu negdje iste – izjavila je sagovornica sa Srpskainfo.

Prodavači su dodali da je celer i peršun znatno skuplji nego prošle godine i trenutno iznosi 10 KM.

Vreća krompira dostigla je cijenu od 10 do 12 KM, a poznati glamočki krompir sada košta 18 KM.

– Prošle godine cijena karfiola bila je 7 KM, a ove godine je 5 KM – dodala je ona.

Na pitanje šta je razlog poskupljenja na koja se građani uglavnom žale, naš sagovornik je imao jasan odgovor.

– Smanjena je proizvodnja kod nas, omladina je otišla, a stariji narod je ostao, ne možeš proizvesti onoliko koliko treba. I onda više imamo uvoznih proizvoda – dodao je vlasnik jednog od štandova.

Cijene voća su ostale iste, ali prodavači sa tržnice govore da je slaba posjeta građana.

– Ima slabo naroda, sigurno još nisu bile penzija, a uvozna roba je skupa – rekla je sagovornica za Srpskainfo, nakon što smo u ponedjeljak posjetili pijace.

-Ima slabo naroda, sigurno još nisu bile penzija, a uvozna roba je skupa – rekla je sagovornica za Srpskainfo, nakon što smo u ponedjeljak posjetili pijace.

Podsjećamo, uvećane penzije za januar u Srpskoj najavljene su u četvrtak, izjavilo je Ministarstvo finansija Republike Srpske.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This