„Cilj Albanaca jeste da život Srba učine nepodnošljivim“ Reagovao i Stanivuković na ranjavanje dvojice dječaka na Kosovu

„Cilj Albanaca jeste da život Srba učine nepodnošljivim“ Reagovao i Stanivuković na ranjavanje dvojice dječaka na Kosovu

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković reagovao je na ranjavanje dvojice srpskih dječaka.

Užasnut je, kaže, monstruoznim ranjavanjem srpske braće Miloša i Stefana na Кosovu i Metohiji, dok su sjekli badnjak, onako kako nalaže naša vjera i tradicija.

– Cilj Albanaca jeste da svakodnevnim napadima i prijetnjama, život Srba učine nepodnošljivim i da nas protjeraju sa naše kolijevke i izvora našeg identiteta. Svi svjetski “borci” za ljudska prava i pravdu, koji se oglašavaju na sve što je na štetu drugih naroda, pitam ih, da li će imati svoj stav i po ovom događaju koji se dogodio uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika – rekao je Stanivuković.

Očekuje, dodaje, da se oni koju su ovo učinili najoštrije kazne.A naše molitve tokom ponoćne liturgije i one jutarnje koja slijedi treba da budu upućene za brz oporavak Stefana i Miloša, za svu našu braću i sestre na Кosovu i Metohiji i sav naš pravoslavni narod, gdje god bio – ističe on.

Stanivuković smatra da se o ovome mora govoriti.

– Da se borimo za naša prava, jer moraju da nas čuju oni koji se decenijama prave gluvi i nijemi na teror koji Srbi na Кosovu i Metohiji trpe, jer oni samo žele da ostanu na svojim vjekovnim ognjištima – zaključio je Stanivuković.

 

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This