Berjan: Istočna Ilidža i Istočno Sarajevo postoje da bi Srbi mogli opstati

Berjan: Istočna Ilidža i Istočno Sarajevo postoje da bi Srbi mogli opstati

Darko Berjan, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srspke, oglasio se povodom jučerašnjeg incidenta na Ilidži, u kojem su vrijeđana i napadnita srpska djeca i njihovi roditelji, i istakao da mnogi gaje iluziju o multietičnosti Sarajeva.

– Mi Ilidžanci smo tu multietičnost osjetili na svojoj koži još devedesetih godina, više nego iko. Zato je danas Istočna Ilidža bedem koji brani srpski narod i prva linija odbrane – rekao je Berjan.

Kako ističe, tužan je zbog dešavanja na Ilidži u kojoj su djeca vrijeđala srpsku djecu, a roditelji te iste djece zamalo platili glavom.

– Ponašanje djece sinoć je direktna posljedica njihovog vaspitanja. Nedavno smo imali uništene automobile sa registracijama iz Republike Srbije, sada napad na djecu i roditelje. Pitam se šta je sljedeće i da li mi iz Republike Srpske, mislim na institucije, možemo garantovati našem narodu bezbjednost u Sarajevu? Ili jednostavno, zašto? – upitao je on.

Prema njegovim riječima, Srbi su samo sigurni u Republici Srpskoj. Zato su sarajevski Srbi napravili Istočno Sarajevo i Ilidžanci Istočnu Ilidžu.

– Da li će se zvaničnici Sarajeva i BiH sjetiti da na neki od institucionalnih načina progovori o ovome, da ponudi rješenje ili bar prijedloge rješenja? Ne vjerujem, jer od silnih „demokratskih“ političkih opcija zvaničnog Sarajeva i od raznih NVO  reakcija na ovaj događaj je, bar do sada – muk- zaključio je Berjan.

(Katera)

CATEGORIES
Share This