Politički zemljotres u CG: Spajić i Bečić mijenjaju ploču

Politički zemljotres u CG: Spajić i Bečić mijenjaju ploču

Dug i mukotrpan proces formiranja Vlade u Crnoj Gori došao je do novog preokreta kada je u taj proces ušao poslanik DPS-a Mehmet Zenka koji je podržao mandatara Milojka Spajića, dok su Demokrate Alekse Bečića, koji su do sada kategorički odbijali da učestvuju sa DPS-om, odlučili da podrže saradnju sa Zenkom. To je naišlo na brojne negativne reakcije u Crnoj Gori koji Spajića i Bečića optužuju da su izdali narodnu volju.

– Ponavljam, Demokrate ne bi glasale za izbor 44. Vlade Crne Gore, ako bi presudan glas došao sa izborne liste DPS-a – kazao je svojevremeno član Demokrata Boris Bogdanović.

On je isticao da saradnja sa DPS-om ne dolazi u obzir i da će nova vlada biti ta koja će raskrstiti sa političkom prošlošću Crne Gore.

– Ne DPS-u, nisu samo reči u rečniku. One su stvar našeg integriteta. Nemoguće je uživati ugled i poštovanje bez očuvanja časti i integriteta u biografijama naših funkcionera.

Prvo i pre svega, želim istaći da s nestrpljenjem i visokim očekivanjima gledam prema budućem kabinetu gospodina Milojka Spajića, ne samo kao dobru šansu za našu državu, već i kao neophodan korak u smeru evropske budućnosti Crne Gore.

Odgovornost, ako je ima, počiva na onima koji nisu voljni slediti usmerenja i odluke organa sopstvenog političkog subjekta. Ali nemojte misliti da je ovo neko odstupanje od našeg dosadašnjeg puta.

Naprotiv, ovaj moment je jasna potvrda kontinuiteta našeg političkog delovanja, utemeljenog u našim kongresnim dokumentima. U tim tekstovima, kao što vam je poznato, jasno stoji: NE DPS – poručio je na društvenoj mreži Fejsbuk Bogdanović.

Povrh toga, Mehmet Zenka je osnovao novi poslanički klub zajedno sa poslanikom Nikom Đeljošajem iz Albanskog foruma, sa kojim će se zalagati za interese albanske nacionalne zajednice u Crnoj Gori.

(Kurir)  Foto: EPA/Boris Pejović

CATEGORIES
Share This