Osumnjičena žena u slučaju „Tunel“ zadržana u zatvoru

Osumnjičena žena u slučaju „Tunel“ zadržana u zatvoru

Podgoričanki Katarini Baćović, koja je osumnjičena da je dio kriminalne grupe koja je navodno kopala tunel ispod Višeg suda, određeno je zadržavanje do 72 sata.

Pred policijskim inspektorima, Baćović je priznala da je imala, kako se ispostavilo, određenu ulogu u slučaju poznatom u javnosti kao „Tunel“, prenosi RTCG.

Više detalja zasad nije poznato. Prema nezvaničnim saznanjima, Baćović je obavjestila tužilaštvo da odbija usluge advokata Srđana Lješkovića i da će se sama braniti. Lješković je to potvrdio za portal RTCG, ističući da su ga angažovali Katarinini roditelji, ali da su mu kasnije iz tužilaštva predočili da ona ne želi da je on zastupa.

Zadržavanje do 72 sata određeno je i Ivici Piperoviću, osumnjičenom za učešće u aferi „Tunel“.

Prethodno je i Marjanu Vuljaju, koji se sumnjiči da je Katarini Baćović pomogao u skrivanju, određeno zadržavanje do 72 sata. Takođe, zadržavanje do 72 sata određeno je i Nikoli Milačiću.

Prema navodima iz jednog dokumenta tužilaštva u koji je RTCG imao uvid,

Marijan Vuljaj je u odbrani saopštio da su krađu stvari iz depoa organizovali osumnjičeni Piperović zajedno sa Nikolom Milačićem, te da mu je to poznato iz razgovora sa Baćovićevom.

S druge strane, Piperović je pred tužiocem negirao krivicu, te je prema nezvaničnim informacijama, kazao da u pretresima njegove kuće i dvorišta nije pronađen bilo kakav predmet, a pod uslovom da jeste, istakao je da ostavlja mogućnost da je neko lice mimo njegovog znanja to učinilo.

Katarina Baćović uhapšena je u četvrtak po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) zbog sumnje da je deo kriminalne grupe koja je iskopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

Prethodno su krivične prijave zbog kriminalnog udruživanja, teške krađe i sprečavanja dokazivanja u saizvršilaštvu, podnete protiv grupe državljana Srbije: Veljka Markovića (1991), Milana Markovića (1970), Dejana Jovanovića (1993) i Vladimira Erića (1991), koji su označeni kao kopači 30 metara dugog tunela.

(Tanjug) Foto: Arhiv

CATEGORIES
Share This