Optužnica protiv Nikšićanina zbog šverca droge u BiH

Optužnica protiv Nikšićanina zbog šverca droge u BiH

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Save Papića, rođenog 1976. godine u Nikšiću, državljanina Crne Gore, koji se trenutno nalazi u pritvoru, a zbog prometa droge kao pripadnik kriminalne bande, saopšteno je iz ove institucije.

Kako se navodi, optuženi se tereti da je, 15. juna ove godine, kao član organizovane grupe ljudi, neovlašteno izvršio međunarodni prijenos marihuane u količini od više 35 kilograma sa područja Crne Gore na područje Bosne i Hercegovine.

„Navedenu opojnu drogu zapakovanu u pvc vreće optuženi je sakrio u posebno napravljenom prostoru u podu automobila kojim je upravljao, a pronađena opojna droga je nakon izvršenog pretresa oduzeta od strane pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH“, stoji u saopštenju Tužilaštva BiH.

Optuženi se tereti da je postao član organizovane grupe ljudi i neovlašteno izvršio međunarodni prijenos i prijevoz supstanci koje su propisom proglašene opojnim drogama, čime je počinio krivično djelo „neovlašteni promet opojnim drogama“.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

(BN)  Foto:Arhiv

CATEGORIES
Share This