Milatović rekao da li će Crna Gora povući priznanje Kosova

Milatović rekao da li će Crna Gora povući priznanje Kosova

Jakov MIlatović, novi predsjednik Crne Gore, koji je pobijedio Milu Đukanovića na izborima, uz izlaznost od skoro 70 odsto, rekao je da je u nedjelju bio istorijski dan za Crnu Goru.

„Pobijeđen je jedan trodecenijski režim, koji je simbolizovao podjele, koji je simbolizovao zarobeljnu državu, institucije zaroblje od kriminala i korpucije i jedno ekonomsko razaranje, naše privrede. Prvi korak u ozdravljenju, pobjedom nad Đukanovićem, u nedjelju je već napravljen. Više od 70 odsto građana je izašlo, ja sam dobio skoro 60 odsto, tako da je pobijeda je bila velika i uvjerljiva. Ipak, izazovi su veliki. Tebaju se zasukati rukavi. Nadam se da nakon parlamentarnih izbora, sa novom vladom i sa mnom na poziciji presjednika, da će stvari da krenu nabolje“, kazao je novi predsjednik Crne Gore.

Milatović je dodao i da nema „čarobne štapiće“, te da je vrlo realan i će u narednom peridu biti potreban rad, fokus i pomirenje.

„Ovo je pobjeda pomirene Crne Gore, jer jedino pomirena može da ide naprijed. Pobijeđen je čovjek koji je dijelio Crnu Goru, i zastrašivao nas tim podjelama, od kojih je dobijao korist za svoje male partijske i familijarne interse. Poslali smo u prošlost loš sistem vrijednosti u nedjelju, sistem u kojem je bilo normalno slagati, ukarsti, kupiti lažnu diplomu, tajkunski privatizovati fabrike, hotele, uništiti ih, slati neke trzavice prema zemljama u regionu“, kazao je Milatović.

Na pitanje da li će sada odluka o priznavanju nezavisnosti tzv. Kosova od strane Crne Gore biti povučena, Milatović je rekao da je ona jasna.

„Nije realno da se očekuje otpriznavanje Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna“, kazao je Milatović i dodao:

„Podžavamo sve što se dogovre Beograd i Priština, i smatram da bi normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu. U tom smislu Crna Gora želi da bude jedan dobar susjed, koji će negdje promovisati dobrosusjedske odnose“, rekao je Milatović u intervjuu za Nova.rs.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This