Milatović čestitao Dan opštine Budva: Najznačajniji izazovi tiču se kvalitetnog upravljanja prostorom

Milatović čestitao Dan opštine Budva: Najznačajniji izazovi tiču se kvalitetnog upravljanja prostorom

Želim da vjeruje da će u Budvi uskoro doći do normalizacije političke situacije i da ćemo zajedničkim snagama vođenjem progresivne razvojne politike na državnom i lokalnom nivou omogućiti kontinuirani napredak Opštine Budva, istrajavajući na putu dostizanja evropskog standarda života za sve građane, naveo je predsjednik

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je srdačne čestitke povodom Dana opštine Budva.

– 22. novembar, dan je pobjede nad okupatorom kada se sjećamo čina hrabrosti i požrtvovanja naših predaka u borbi protiv fašizma. 79 godina kasnije, vrijednosne osnove na kojima je počivao antifašistički pokret i dalje predstavljaju neiscrpnu inspiraciju i nadahnuće za sadašnje generacije, posebno po pitanju suočavanja sa savremenim izazovima, naveo je Milatović.

Smještena u srcu crnogorske obale, Budva je, ističe Milatović, oduvijek predstavljala potencijal za privlačenje investicija i stvaranje povoljnog ambijenta za ekonomski razvoj i intenziviranje ekonomskih aktivnosti.

– Raznovrsnom turističkom i gastronomskom ponudom, bogatim kulturno umjetničkim i zabavnim sadržajima, kao i tradicionalnim gostoprimstvom, Budva decenijama nudi najviše standarde turističke djelatnosti, presudno doprinoseći afirmaciji Crne Gore kao reprezentativne turističke destinacije. Kada je u pitanju dalji razvoj Budve, najznačajniji izazovi tiču se kvalitetnog upravljanja prostorom, ulaganja u lokalnu infrastrukturu i očuvanja predivne prirode koja dominira zaleđem vaše opštine, saopštio je Milatović.

Dodao je da želi da vjeruje da će u Budvi uskoro doći do normalizacije političke situacije i da će zajedničkim snagama vođenjem progresivne razvojne politike na državnom i lokalnom nivou omogućiti kontinuirani napredak Opštine Budva, istrajavajući na putu dostizanja evropskog standarda života za sve građane.

– U to ime još jednom svim građankama i građanima Budve čestitam Dan opštine, stoji u čestitci predsjednika Milatovića.

Dan

CATEGORIES
Share This