Kopačima tunela pomagao vozač predsjednika Višeg suda u Podgorici?

Kopačima tunela pomagao vozač predsjednika Višeg suda u Podgorici?

Duško Perković, vozač predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića, prema dosadašnjim saznanjima policije povezan je, navodno, sa kriminalnom grupom koja je osumnjičena za kopanje tunela koji je 12. septembra otkriven u depou suda, saznaje se nezvanično u Upravi policije.

Predstavnici policije i tužilaštva, koji vode istragu, na današnjoj konferenciji za novinare su kazali da sumnjaju da su kopači tunela imali saradnika u Višem sudu, ali nisu htjeli eksplicitno da potvrde da se radi o vozaču predsjednika suda.

Perković danas nije htio da odgovori da li je to istina.

– Imam neke obaveze, ne mogu da pričam – kazao je on.

Perković je, prema nezvaničnim saznanjima, odbio poligrafsko testiranje nakon što je je tunel u depou otkriven.

Svi ostali zaposleni u Višem sudu, a koji su bili pozvani na to testiranje, pristali su i prošli ga.

Perković je osumnjičen da je sarađivao sa nekim od navodnih pripadnika kriminalne grupe, a koju, potvrđeno je danas, čine Veljko Marković (1991), Milan Marković (1970), Dejan Jovanović (1993) i Vladimir Erić (1991).

– Protiv te četvorice državljana Srbije, kao i protiv dvije N. N. osobe, podnesena je krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja – kazao je danas, na konferenciji za novinare, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, Filip Adžić, pokazavši fotografije četvorice osumnjičenih.

Pokazao je i lažnu ličnu kartu sa imenom Andrijane Marić, na kojoj je fotografija žene iz Crne Gore, protiv koje je, takođe, podnesena krivična prijava.

Prema njihovim informacijama, kazao je Adžić, ta žena nije napustila Crnu Goru.

– Sumnjamo da je ova grupa imala još najmanje pet saradnika – rekao je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore.

Postoji, naveo je on, određena povezanost te kriminalne organizacije i sa pripadnicima jedne kriminalne organizacije koji borave u zatvoru u Spužu.

Nije želio da otkriva koja kriminalna grupa je u pitanju.

– Riječ je o jednoj od najjačih kriminalnih grupa u Crnoj Gori. Vi procijenite o kojoj je riječ – kazao je Adžić danas novinarima.

Nadležni, tvrdi on, imaju i trag koji ih vodi prema nalogodavcima.

– Na korak smo bliže motivu kopanja tunela. Većina identifikovanih ima kriminalnu prošlost – kazao je Adžić.

(Blic)  Foto: Vlada CG

CATEGORIES
Share This