Jakov Milatović bi drugačije sastavljao vladu

Jakov Milatović bi drugačije sastavljao vladu

– Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas da bi on sastavljao vladu drugačije kada bi bio mandatar, jer je potrebno voditi računa o inkluzivnosti, i dodao da je sa mandatarom i partijskim kolegom iz pokreta Evropa sad (PES) Milojkom Spajićem posednji put razgovarao tokom konsultacija o izboru mandatara na Cetinju, uz ocenu da je trebalo češće da razgovaraju.

“Proces mora biri otvoren i inkluzivan. Koliko vidim iz medija, to nije slučaj zasad. Građani su umorni, ako se nastavi ovakav trend, na narednim paralmentarnim izborima izlaznost će biti još manja“, rekao je Milatović u intervjuu za RTCG.

On je istakao da nije učestvovao u kampanji za parlamentarne izbore, ali i da smatra da je u svom političkom delovanju “pokazao jednu širinu“.

Dodao je i da su građani Crne Gore svedočili, kako je naveo, “nepristojnom političkom potkusirivanju resorima“.

Istakao je da su se “svi saglasili“ da u pogledu sastavljanja vlade postoje tri prioriteta, i to reforme u oblasti ekonomije, potom reforme u borbi za vladavinu prava i protiv korupcije, kao i reforme radi ubrzavanja puta ka EU.

„Želimo Crnu Goru u kojoj svi imaju jednake šanse, u kojoj ima prosperiteta. Gde su važne dve stvari, koliko ste obrazovani i koliko radite“, rekao je Milatović.

 On je naglasio da ima stalne konsultacije sa članovima i funkcionerima PES, odbacivši kritike da je pokušao da na njih utiče.

(Tanjug) Foto: Vijesti.me

CATEGORIES
Share This