Izrečeno skoro 1,8 miliona evra kazni na crnogorskom primorju

Izrečeno skoro 1,8 miliona evra kazni na crnogorskom primorju

Za mjesec dana inspektori su na cnogorskom primorju izrekli kazne ukupne vrijednosti skoro 1,8 miliona evra, kazala je danas PR menadžerka Uprave za inspekcijske poslove Irena Gigović.

Od 3. jula Uprava za inspekcijske poslove sprovodi pojačan nadzor u šest primorskih opština, a na terenu je oko 80 inspektora.

„Završno sa 2. avgustom izvršeno je više od 4.500 inspekcijskih nadzora, što je veliki broj. Neki inspektori imaju i po pet nadzora dnevno. Izrečeno je skoro 1.775.000 eva kazni“, rekla je Gigović za RTCG.

Među nepravilnostima Inspekcija rada, kako navodi, najviše je evidentirala slučajeva rada na crno, kao i rada maloljetnika bez adekvatnih dozvola.

Kada je riječ o Turističkoj inspekciji, kako kaže Gigović, kazne su izricali zbog neuređenih plaža, neizdavanja fiskalnih računa, manjka spasilaca, neoslobađanje 50 odsto kupališta od mobilijara, prenosi Tanjug.

Uprava za inspekcijske poslove ovog ljeta nije imala informacije o tome da je bilo trovanja hranom na primorju.

„Do sada mi nemamo informaciju da je bilo većih trovanja“, kazala je Gigović i dodala da je to pitanje direktna nadležnost Uprave za sanitarne poslove.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This