Hoće li Jakov Milatović poslati Đukanovića u političku penziju?

Hoće li Jakov Milatović poslati Đukanovića u političku penziju?

Građani Crne Gore izabraće u drugom krugu izbora, 2. aprila, četvrtog predsednika od osamostaljenja. Prema prognozama učesnika emisije Globalno BNTV, velike šanse da preuzme mjesto šefa države ima mladi Jakov Milatović, kandidat pokreta “Evropa sad”, koji će izaći “na crtu” aktuelnom predsedniku Milu Đukanoviću.

U Crnoj Gori se već uveliko osjeti pobjednička atmosfera, nakon prvog kruga izbora, a Jakov Milatović je apsolutni favorit, jer su mu u drugom krugu, između ostalog, podršku najavili i kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić, kao i premijer u tehničkom mandate i lider URA Dritan Abazović, koji je u prvom krugu podržao Aleksu Bečića, ocjenjuje Dr Vladimir Pavićević.

Milatović je dio postave za koju građani Crne Gore vezuju jedan veliki pomak, kao prvo povećanje minimalca sa 250 na 450 vra, i to je bilo presudno smatra Pavićević.

 „Naprimjer ako u porodici imate dvoje zaposlenih, muž i žena i sad oboje dobiju duplo, koliki je to progres u odnosu na ono Milovo doba. I šta oni kažu: Vidiš poslije 30 avgusta mi imamo poboljšanje životnog standarda građana očigledno“

 Narod se opredjeljivao za Milatovića i zato što je on teškom artiljerijom pucao po DPS-u i po Milu, kaže advokat Predrag Savić.

“ On nije išao da zaodene pomiriteljsku odoru i da kaže e Milo, šta je bilo, bilo je mi ćemo malo drugačije razovarati. I onda su to i u štabu Andrije Mandića shvatili pa su pokušali u onom TV duelu da to isprave, međutim taj Tv duel ih je još više unazadio.“

  Ključna stvar, zbog koje je 60 hiljada birača napustilo Đukanovića je po mišljenju dr Pavićevića ta što je Jakov u ovoj kampanji za sebe vezao jednu veliku ideju: Da ono što je u Crnoj Gori crnogorsko, ne mora da bude suprotstavljeno onome što je srpsko.

“ Milo je u dugom periodu gradeći svoju politiku na antisrpskim sentimentima kao ključnu temu opredjeljivanja građana nametao sledeće: Ili si Srbin ili si Crnogorac, pa si onda za državu, ili si prosrpski pa si onda protiv države. Sada je to razbijeno.

 Đukanović je sada autsajder, saglasni su bili sagovornici u emisiji Globalno, ali se slažu i da treba biti oprezan pred drugi krug.

“ Milo ima repertoar prljavih igara, besprekorno razrađen, zna gdje đavo spava i kako da ukrade šta god može od glasova do… PA JEL MOŽE DA POBEDI…ne može, ali treba biti oprezan i pozvati birače da mu kažu stop, dosta je bilo“, kaže Savić.

 Pavićević je siguran da Milatović šalje Đukanovića u političku penziju i još primjećuje da narod u Republici Srpskoj na neki način svoju situaciju poistovjećuje sa onom u Crnoj Gori

“ Drugog aprila slijedi puno razvlašćivanje Mila Đukanovića, njegovog DPS-a, i to je sa stanovišta interesa ogomnog broja građana Crne Gore izuzetna stvar“

„Ja ovako kad pričam sa ljudima pošto stalno me zovu iz Republike Srpske, naročito iz Hercegovine, i ja kažem Milo, a oni meni Mile, i sad ja vidim da tu ima sličnosti i kao pitanja, a šta ćemo sa nama? 1:24:55

Ostaje da se vidi kako će nakon 2. aprila da se razvija politička scena u Crnoj Gori, a oba gosta emisije Globalno su mišljenja da će biti veoma dinamično i zanimljivo.

(BN)

CATEGORIES
Share This