Prijave 76 osoba ne ispunjavaju uslove za glasanje van BiH

Prijave 76 osoba ne ispunjavaju uslove za glasanje van BiH

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je na donijela Odluku kojom se odbija upis u Izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH za 76 osoba, a što se odnosi na prijevremene izbore za gradonačelnike Bihaća, Tuzle, Srebrenika i Zvornika i načelnike Bratunca i Vogošće.

„Njihove prijave su odbijene jer ne ispunjavaju zakonom propisane uslove, odnosno nedostaje validan dokaz o identitetu ili nedostaje dokaz o prebivalištu u BiH ili nedostaje validan dokaz o tačnoj adresi boravka izvan BiH ili prijava ima više nedostataka“, saopšteno je iz CIK-a BiH.

Kako dodaju, sastavni dio odluke je i spisak odbijenih osoba za upis u Izvod za glasanje izvan BiH na prijevremenim izborima 2023. godine, a ona će biti objavljena na internet stranici CIK-a BiH www.izbori.ba i smatraće se da je danom objave dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

„Protiv te odluke se može izjaviti žalba Apelacionom odjeljenju Suda BiH putem CIK-a BiH u roku od dva dana od dana objave odluke na internet stranici Centralne izborne komisije BiH“, navode iz CIK-a BiH.

Prijevremeni izbori za gradonačelnike odnosno načelnike spomenutih lokalnih zajednica biće održani u nedjelju, 5. februara ove godine.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This