Lili prikupila novac za paketiće djeci s poteškoćama u razvoju

Lili prikupila novac za paketiće djeci s poteškoćama u razvoju

U humanitarnoj akciji koju je sama osmislila i provela, Saliha Mašić iz Sanskog Mosta, inače majka sina i kćerke s poteškoćama u razvoju, prikupila je značajnu humanitarnu pomoć namijenjenu štićenicima Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću, kod Sarajeva.

Ona je prije nekoliko sedmica došla na ideju da na ulicama Sanskog Mosta prodajom upaljača i olovki, prikupi neophodna novčana sredstva kako bi kupila novogodišnje paketiće i druge potrepštine.

Inače, njena kćerka Sunita je već dugi niz godina smještena u pomenutom zavodu.

„Namjera mi je bila da kupim poklone sa slatkišima i uručim ih djeci i omladini i tako ih obradujem za novogodišnje praznike. Često posjećujem kćerku i druge štićenike, pa znam koliko im znači i najmanji znak pažnje i ljubavi. Sigurna sam da će ih ovo mnogo obradovati“, kaže Mašićeva.

Dodaje kako je akcija naišla na dobar prijem kod Sanjana i drugih gostiju ovoga grada, tako da je za kratko vrijeme prikupila novac kojim je kupila novogodišnje paketiće, ali i značajnu količinu drugih potrepštine te će sve to odvesti u Pazarić.

Saliha kaže kako su joj se javili brojni Sanjani sa željom da u pomenute dobrotvorne svrhe doniraju i novčana sredstva.

Kaže kako je na početku obećala da će sva sredstva koja prikupi biti transparentno i u svrhu utrošena te je na ovaj način željela uvjeriti sve donatore da je to tako.

Inače, Mašićevu u Sanskom Mostu poznaju i pod nadimkom Lili, vedra je i raspoložena osoba, optimističnog duha i uvijek spremna za šalu.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This