Zovu je Uraganka: Kada je počela da trči imala je 100 godina, a u 105. je oborila svjetski rekord

Zovu je Uraganka: Kada je počela da trči imala je 100 godina, a u 105. je oborila svjetski rekord

Kao i svi vrhunski sportisti, Džulija “Uraganka” Hokins, uprkos tome što ima 105 godina i oboren svjetski rekord na sto metara na Igrama seniora u Luizijani prethodnog vikenda, smatra da “uvijek može bolje”.

Bilo je divno vidjeti toliko članova porodice i prijatelje koji su došli da mi daju podršku, ali htjela sam da stignem na cilj za manje od minute – rekla je 105-godišnjakinja poslije trke, gdje je zabilježila vrijeme od minut i dvije stotinke, što je rekord za žene u kategoriji 105 plus, prenosi Gardijan”.

Ovoj penzionisanoj učiteljici, vrhunski rezultati u sportu nisu strani. Počela je da se takmiči u biciklizmu na Državnim seniorskim igrama kada je imala 80 godina i osvojila je nekoliko zlatnih medalja, prenosi Blic.

Na kraju, završila je svoju biciklističku karijeru opravdanjem da “nije bilo nikoga sa kim bi mogla da se takmiči u njenim godinama”.

Kada je napunila stotu, počela je da trči, a 2017. postavila svjetski rekord na 100 metara za žene starije od 100 godina sa vremenom od 39 sekundi i 62 stotinke. Kada je njen rekord u septembru oborila Dajan Fridman, Hokinsova je odlučila da se takmiči u novoj starosnoj kategoriji.

– Volim da trčim i da budem inspiracija drugima. Želim da nastavim da trčim što duže mogu. Moja poruka drugima je da ostanu aktivni ako žele da budu zdravi i srećni u starosti – izjavila je Uraganka.

SI

CATEGORIES
Share This