Zdravko Čolić: Djevojke preskakale balkone za jedan poljubac (VIDEO)

Zdravko Čolić: Djevojke preskakale balkone za jedan poljubac (VIDEO)

Poslije avanture u Njemačkoj, vratio se Zdravko Čolić u svoje Sarajevo, gdje je nastavio po starom.

Bio je svjestan svoje popularnosti u Jugoslaviji i nije želio da prokocka priliku da učvrsti svoje pozicije.

U ljeto 1974. krenuo je na turneju sa grupom “Cod” i Jadrankom Stojaković. Imao je i dva tada aktuelna festivalska hita “Ljubav je samo riječ” Vojkana Borisavljevića i “Dome moj” Kemala Montena. Počeo je dosta dobro da zarađuje na koncertima koji su bili prepuni i za koji se tražila karta više.

– Te godine posebno su mi drage, mogu reći najdraže u karijeri. Radili smo male koncerte, po dva dnevno, po Kosovu, Bosni, Dalmaciji. Imao sam više vremena, nisam bio opterećen uspjehom. Lijepo se zarađivalo i završavao sam Ekonomski fakultet. Sarajevo je bilo moja baza. Iznajmio sam mali stan, ali nisam se odvojio od roditelja. Odem na deset dana, pa se vratim. Mi smo ti Čolići onako, baš „italijanska familija“, vazda zajedno. Kasnije su moji napravili veliku vikendicu blizu Sarajeva, pa sam tamo odlazio da se odmorim – priča Čola.

Tog ljeta obožavateljke su postajale nasrtljivije nego ikad. Salijetale su ga u garderobi poslije koncerata. On, dobrodušan kakav je bio, nekad se branio, nekad nije. Djevojke su ga vrebale sa svih strana, bio je pravi idol koji ih je posmatrao sanjivim pogledom sa velikih plakata. U nekim intervjuima iz tog vremena Čola je potvrdio koliko su djevojke bile nasrtljive.

– Neumorne obožavateljke ispoljavale su nevjerovatnu upornost u pokušajima da dopru do mene. Sjećam se da je jedna preskakala balkone u u jednom hotelu da bi ušla kroz prozor. Mogla je da pogine. Neke su se uz zidove pele kao miševi do moje sobe. Bilo je i upadanja u sobu. Davorin Popović me je zezao kako me je neka djevojka poljubila i pala u nesvijest, a ja nisam imao pojma jer je nisam vidio. Kaže Davorin: „Dođe, poljubi ga i ooooop, pade!“ Neke od njih su mi se i dopadale. Uvijek sam imao neki svoj naročiti ukus. Činjenica je da sam uvijek više volio punije žene od mršavih, nepoznate od poznatih. Bilo je žena kojima sam upravo ja prvi rekao da su lijepe i seksi. Zazirao sam od slavnih žena koje su željele da se ogledaju u meni – izjavljivao je Zdravko.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This