“Zašto nas tako gleda?”; “Sada mi je jasan Putin”: Fotografija Zelenskog i Makrona kruži internetom

“Zašto nas tako gleda?”; “Sada mi je jasan Putin”: Fotografija Zelenskog i Makrona kruži internetom

Fotografija na kojoj francuski predsjednik Emanuel Makron entuzijastično grli ukrajinskog predsjednika Zelenskog postala je hit na internetu.

Fotograf AFP-a Ludovic Marin, koji je snimio fotografiju u Kijevu prošle nedelje rekao je da je Makron odjednom počeo da govori na uvo Zelenskom, nakon što su održali zajedničku konferenciju za novinare s ostalim čelnicima Evropske unije.

“Zašto nas Zelenski gleda? Ne znam”, komentarisao je Marin fotografiju.

Naizgled nezgodan trenutak brzo je postao predmet šala na društvenim mrežama.

“To što razgovaram s njim ne znači ništa, uvijek sam tebe volio”, našalila se ukrajinska novinarka Tanja Kozireva.

“Nađite nekoga ko vas gleda kao što Makron gleda Zelenskog”, napisao je drugi korisnik Tvitera.

“Sada razumijem zašto predsjednik Putin ima tako dug sto”, napisala je treća osoba na Tviteru, aludirajući na fotografiju Putina i Makrona koji sjede na suprotnim krajevima stola tokom sastanka u februaru u Moskvi.

Makron je u četvrtak posjetio Kijev s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, italijanskim premijerom Marijem Dragijem i rumunskim predsjednikom Klausom Johanisom, a tom su se prilikom čelnici EU fotografisali su se sa Zelenskim.

Pozirali su pored njega u svojim odjelima, dok je ukrajinski predsjednik nosio svoju sada već kultnu maslinasto-zelenu majicu i pantalone.

Makron kao inspiracija za mimove

Ovo nije prvi put da je francuski predsjednik postao internet mim.

U martu ove godine Makron se u Zlatnoj sobi Jelisejske palaze pojavio u dukerici i farmerkama, zbog čega su mnogi ustanovili da kopira Zelenskog, koji inače njeguje takav ležeran stil. Samo mjesec dana posle Makron se fotografisao s otkopčanom košuljom, pokazavši tako malje na grudima, što takođe nije prošlo neprimjećeno.

Društvene mreže su 2017. bile prepune šala zbog Makronovog rukovanja s tadašnjim predsjednikom SAD-a Donaldom Trampom. Makron se navodno rukovao s Trampom toliko čvrsto da je to ostavilo otisak na njegovoj ruci.

B92

CATEGORIES
Share This